Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2024.09.08. 11:38 emmausz

Nosztalgia?

T. nemrégen azt kérdezte tőlem, hogy melyik balatoni nyaraló áll közelebb hozzám?
Lakonikus válaszom, hogy mindkettőben szerettem lenni. Mindkettőben másért.
B-Lábdihegy kis szobája, érdekes csigalépcsője, hagyományos konyhája, felszerelt műhelye, és a hajnali kávézás szertartása, a kelő nap felbukkanása a Badacsony mögül, no meg a tengernyi seregély együtt szárnyalása egyaránt tetszett, és akkor még nem beszéltem azokról a különféle fokozatú rokonokról, akiknek a társaságában olyan jó volt megfürödni.
Ez utóbbi Zamárdira is igaz.
A déli part egészen másmilyen.
A ház elhelyezkedése a miénkkel rokon: A közelében húznak el a vonatok, csakúgy, mint nálunk. Tágas a kert, tele a ház és a kert játékokkal: a csocsótól a pingpongasztalig sokféle eszköz megtalálható.
Sok az apró madár, bőven virágzik a mályva, lombot jelentenek a hatalmasra nőtt fák (hárs és fűz). Olykor egy mókus is felbukkanhat.
Amiben közös a két épület, meglehetősen távol esnek a parttól. A kánikula, no meg kopott szervezetünk miatt kihagytuk a fürdést. (Vö. „Nem volt embere, aki levitte volna a fürdőhöz.”)
Érkezésünkkör bemutatkoztunk a pókoknak, távozásunkkor búcsút intettünk nekik. Sokszor emlegettem már, hogy a pókok azt hiszik, hogy övék a ház, és úgy vélem, sokat nem is tévednek. Egy falszögletben egymás felett tíz kaszáspókot számoltam meg. Egy sem akart éhen dögleni közülük.
Ami minket illet, némi munkamegosztás adódott: T. főzött, mosott, én fotóztam és elolvastam Grősz József naplóját.
Hallatlan izgalmas beszámoló a háborúvégi és azt követő állapotokról történésekről, a kommunisták és az orosz hadsereg erkölcstelen nyomulásáról.
A fotók PC-re másolása talán a közeljövőben megtörténik.
Amit a képek is tanúsítanak: Csak kettesben nosztalgiáztunk.
Furcsa is volt a nyüzsgés hiánya.
„Árva a ház, nincs kacagás, kettecskén bús öregem…”  

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr7918487043

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása