Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2024.09.29. 10:58 emmausz

Innen-onnan

Sosztakovics másodikán adta oda nekem 1. gordonkaversenye kéziratát. Hatodikán háromszor eljátszottam fejből – így Rosztropovics. Az első után annyira izgult, hogy megittunk egy kis vodkát. Másodszorra már nem játszottam olyan jól, és utána még több vodkát ittunk. Harmadszorra szerintem a Saint-Saëns-versenyművet játszottam, de ő még mindig a sajátját kísérte. Iszonyú boldogok voltunk.
John Cage:
Felolvastam Előadás a semmiről c. tanulmányomat. …
Egyik tagoló elem az ismétlés volt, vagy tizennégyszeri ismétlése egy oldalnak, amelynek ez volt a refrénje: „Ha bárki álmos, hagyjuk aludni”…. Később, amikor kérdéseket lehetett feltenni, mind a hat előre elkészített válasz egyikét adtam meg, függetlenül attól, hogy mi volt a kérdés.
Messiaen: Nincs más nagy művész, csak a madarak.
Kritikus Schönberg zenéjéről: Schönberg festészete szemet szúr, a zenéje fület.
***
Tapasztalom, ahogyan a kütyük világa felszippantja a társadalom (társadalmak) tagjait. Szorításából vajmi nehéz menekülni.
Ki ne szeretne mindig valami érdekfeszítőt látni függetlenül attól, hogy van-e értelme vagy nincs, van-e köze az életéhez, vagy nincs, szükséges-e élete zavartalan folytatásához, vagy sem, gazdagítja-e valamivel, vagy csak az idejét rabolja. És még miféle meglepetéseket fog hozni a MI?
***
A Prédikátor azt mondta:
Eljönnek azok az évek, amelyekről azt mondod: „Ezek már nincsenek kedvem szerint!”:
- reszketnek testőreid (kezeid)
- és ingadoznak erős harcosaid (lábaid)
- elfogynak őrlő lányaid (fogaid)
- az ablakban leskelődőket (szemeid) pedig homály födi
- bezárulnak az utcára nyíló ajtóid (füleid)
- a malom zaja (beszéded) elcsendesül
- a madárfüttyre már ébren leszel (álmatlanság)
- amikor szédülsz a magasban (keringési zavar)
- amikor gyógyfüveid már mit sem érnek neked (csak életben tartanak a gyógyszerek).
Viszont a slágerszöveg szerint „sohase mondd, hogy mindennek vége!”
(Amikor mindennek vége, akkor már azt se tudod mondani, hogy félkalap.)

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr6418598232

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása