Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2007.04.11. 17:15 emmausz

Mit szólsz hozzá?

Lehet, hogy jobban szeretek hozzászólni mások anyagához, mint saját kútfőből merítve valami új témát bedobni. Az is lehet, hogy Micának jó szeme van a valóság megfigyelésére, és érdekes témákra bukkan. Ha átnézel a blogjába, rátett egy képet a netről. Egy rajzos falú barlangból néz kifelé a párducbőrkötényes vadapa és a vadgyerek. A vadasszony talán kolbászt sütöget a hevenyészett tábortűznél. A kép aláírása: És egy szép napon az Internet összeomlott...
Mica biztatása: Szólj hozzá. Hozzászóltam: Ennek a szövegét idekopiztam, mert még nem omlott össze az internet, se a PC-m. Íme:
Mica! Nem tudnád megmondani, hogy melyik napon fog összeomlani az internet? Érdekelne. Akkor lehet, hogy felállnánk forgószékeinkből, s átülnénk a tévé elé. Majd amikor az is összeomlott, kézbe kapnánk mobilunkat, s mentőövként sms-eznénk egymással. De olyan sokan, hogy az már nem is kérdés, hogy a továbbítás rendszere automatikusan összeomlana.
S akkor rájönnénk, hogy a kapcsolataink karnyújtásra voltak tőlünk, de mi a világ végén kerestük őket.
***
Ma megkérdezték tőlem: Mit szólok hozzá, hogy mitől lassult le a nyomtató. Nem válaszoltam, pedig tudtam a helyes feleletet: A feszültségcsökkenés miatt. Eredetileg a hálózatban a feszültség kettőszázhúsz volt, de a megszorítások miatt százhatvanra esett vissza. Ez pedig keves, nagyon keves.
***
Valaki egyszer a következőket mesélte nekem, s kérte, hogy fejtsem ki véleményemet a sztori kapcsán; azaz - mit szólok hozzá:
Képzeld, féltékeny lett rám a férjem, mert jövögetett hozzám egy fickó, Jóska, akinek már a látása is ingerelte őt. Jóska, távozása után rendre elkapott hát az uram, hogy így, meg úgy, te szégyentelen, pedig esküszöm neked, hogy nem volt semmi kettőnk között...
Mire én: - Már ne is haragudj, ha ez igaz, ne csodlákozz férjed viselkedésén, én hasonló esetben nem is tudom, mit csináltam volna veled!

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr585167477

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása