Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2007.05.02. 09:18 emmausz

Jelvények – jelképek

Muzo a Vaillant-újság rajzfigurája pihenni szeretne a kerti padon. Ám nem teheti, mert valaki afelől érdeklődik, hogy hány óra van, a másik azt kérdezi, hol lehet újságot kapni, a harmadik nem találja a Voltaire utcát. A negyedik megkérdezi, milyen nap van. Muzo tehát nekilát táblákat gyártani. Kiírja, hogy a Voltaire utca a nyíl irányában van, a pontos idő a kitűzött vekkerről leolvasható, s ma péntek van, újságot nem kér, a kioszk pedig balra található az első keresztutca sarkán. Ezek után visszafekszik a nyugágyra, hogy az igazak álmát aludhassa.
Korunkban a tájékoztatás legfurcsább módja katonáéknál van. Minap láttam egy amerikai főtisztet díszegyenruhában. Nem sokban különbözött szovjet társaiétól, ami a rang és egyéb jelzések számát illeti. Ha értettem volna hozzá, nyilván leolvashattam volna róla rangját, beosztását, eddigi összes kitüntetésének mibenlétét, s azt, hogy az US Army melyik csücskéhez tartozik.
Elképzeltem, milyen jelvényeket biggyeszthetnék magamra? Talán egy papi keresztet, csak – mondjuk – vékonyat, hogy lássák, nem szolgálati, hanem királyi pap volnék. Na jó, legyen egy hal, az volt végtére is az őskeresztény jelkép. Mellé jöhetne a Regnum Marianum jelvénye, kék alapon fehér liliom, mert cserkészcsapatuknak ez volt a jelvénye, s később ráült az egész RM-re. Aztán hordhatnám a piaristák sötétkék pajzsát, hogy lehessen tudni, oda tartoztam, mellé rakhatnám a magyar címert, hogy egyik legalapvetőbb hovatartozásomról tájékozódhasson, akit ez érdekel.
Nos hát nemcsak nekem kellene jelvényezkednem, hanem pl. a kismamáknak is, hogy lehessen tudni, nem hízásnak indult, hanem állapotos nő az illető. Ha jobban belegondolsz, nem is akkora szamárság ez, mint első olvasásra tűnhet, mert nem látni szinte senkin jellegzetes kismama ruhát. Zsuzsa panaszolja, hogy egész M.óváron nem látott egy darabot se. A kismamák mindenféle trikókkal, bő nadrágokkal próbálnak segíteni magukon. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy jellegtelenségük miatt nehezebb felismerni őket a tömegközlekedési eszközökön. De ha pl. Matrjoska baba-szerű jelvényt hordanának, egy nagyobb babafigurában egy hasonló kisebb kontúrjával, erről meg lehetne ismerni őket.
Itt abba is hagyom. Mert úgy vélem, a szabadságjogok legalapvetőbbje, hogy mindenki olyan jelvényt viseljen, amilyet akar.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr245167495

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása