Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2007.05.06. 13:34 emmausz

Pénteken

A péntek nem az én napom. Előző pénteken indult az összevont ünnep. Azzal indult, hogy Kata perecelt biciklivel, mi az hogy, mégpedig nagyon is. Olyannyira nagyon, hogy nem vállaltam diagnosztizálását. Rendelő vizitdíj, sebészet röntgen, sebészet, fásli, patika, haza, később két bot, majd még később két mankó vizitdíj, sebészet. Mankó.

Most pénteken pedig ez a bankrablási kísérlet túszokkal, eldördülő fegyverekkel. A tévék ugyanazt ezerszer ismétlik egyenes adásban. Rendőrfalka, villamosok buszkordon, műveleti terület, verekedős bácsi, hat-nyolc túsz.

Nehéz a levegő, súlyos a helyzet. Járkálok a szobában. Nem vagyok rá kíváncsi sokadszor is, hogy a tévé kiküldöttje hány méterre áll a banktól, s miért nem megy közelebb. Az se érdekel, hogy miért nem tud frissebb hírekről beszámolni. Lehet, hogy ha rám bíznák, kitalálnék valamiféle semleges történéseket, hogy jobban teljen az idő. Mert a tévénéző fejleményeket akar. A filmekben nem áll meg az akció, de ha mégis, akkor hallgathatjuk a párbeszédeket, melyek a túszejtő és a zsaruk között folyik.
Erről itt szó sincs. De mivel sok rendőr gyűlt össze ez önmagában is igen baljós előjel. Nekem megint a Monteverdi dallam forog a fejemben: Sebtében felidézem magamban a szöveget a dallammal. Áve Mara, orra pro nobis [aut vobis!]. (ss slf  fm f ss) Elképzelem, hogy a túszok közül meghal egy, vagy több ember. Elképzelem, hogy a túszejtőt lelövik. Elképzelem, hogy rendőrök is balestet szenvedhetnek. Itt bármi megtörténhet. A pénz körül forog az ügy. A zsarolónak jobban kell, mint a bankároknak. Ezért a bőrét és mások bőrét is vásárra viszi. Pedig a pénz csak kitaláció. Ma ér valamit, holnap esetleg akár el is dobhatom. Hol van az az ember értékéhez?
Utóbb kiderül. A túszejtőt lelőtték, mert veszélyesen kezdte támadni a túszokat. Ez az ember egy solymári illetőségű közgazdász volt, akit vagy piáért, vagy cuccért evett a fene. Viselkedése alapján valamelyiknek a hatása alatt állhatott.
Hát ennyi derült ki róla. Most hogy érzi magát odaát? Mi lett vele? Deskénél olvasom: Ő a szomszédban lakik, s szokott pénzért menni az OTP-be. (Eszemben volt, nincs ott a Deske? De nem láttam.) Azért térek ki rá, mert írja blogjában, hogy Mária oltalmába ajánlották az ipsét, aki azóta a szőnyeg szélén áll odaát. Hát meglehetősen egy srófra jár az eszünk kereke. Márpedig azt olvastam, hogy ketten ugyanazt mondjuk, egyikünk fölösleges. Csak remélem, hogy nem igaz. Egyébként is szoktunk különféléket is mondani-írni.       

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr105167501

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása