Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2007.08.31. 12:01 emmausz

Letöltök

1. Képek
Valamiképpen az összegezések idejét élem meg. Vágyom megírni, hogy is volt akkor régen, s mivé lett mára. Vágyom még egyszer feléleszteni azt a tudást, amit a piaristáknál összeszedtem ezelőtt 42 évvel, s együttlátni az évtizedek tapasztalatával. Ennek a folyománya volt, hogy akkora élvezettel mélyedtem el szinte nulla franciatudásommal a képes Larousse-ban, hogy egyszerre felelevenedjen bennem a múltban megszerzett tudás, és valahogyan együtt lássam teremtett világunk legkülönfélébb összetevőit. Ugyanez a vágy sarkall arra, hogy megismerjem a világ tájait, zenéit, kultúráját (barbárságát is, ha nem hagyható ki). Ancsától emailben kapott klipeket szorgalmasan megnézem. Így barangoltam tegnap Velencében, valahol Svájcban, Hollandiában és Mexikóban. Mit láttam? Szép tájakat, színes virágokat, embereket. És feltűnő tisztaságot. Érdemes volt hát barangolni. Eltűnődöm: Ma már van hanglemez hibákat kiirtó eszköz, és a vele kitisztított lemez hanganyaga úgyszólván hibátlan. Ki kellene találni a képek elektronikus tisztító programját. Hazai tájainkat, városainkat, utcáinkat bemutató filmeket meg kellene tisztítani. Milyen szép itt is minden, ha megszűnik a mindent elborító szemét. No meg akkor, ha a gyep ápolt, az aszú rét öntözött, a kert gondozott. Más rá nézni, más rendezett körülmények között élni.
A videók nézegetése közben villan elő évek távlatából, amit Ági emlegetett egy tévéfilm visszatérő mondásaként: Minek odautazni? Megnézzük videón! Hát persze. Fotelből kényelmesebb szép felvételeket látni, mint fáradságos módon odacaplatni, s megnézni élőben valamit. Ez korosodásunkkal egyre inkább így lesz, de most még nincs így. Oda kell menni. Pl. Sopronba, ahova fél éve tervezzük az utat.
2. Hangok.
Az interneten szörfölve bukkantam egy érdekes honlapra. Neve: surfradio.de. Mint a név is utal rá, német honlap ez (de[utsch]. Internetes rádióadások érhetők el innen a világ minden részéről. Attól olyan rendkívüli ez, merthogy az URH-adás hatótávolsága kb. 80 km. Így egyetlen külföldi ilyen hullámsávú rádióadás sem fogható itthonról. Márpedig egyáltalán nem biztos, hogy ráérek a műsorokkal való megismerkedés miatt körbejárni a világot. Nos megteszi helyettem az internet. Rámentem pl. a lengyel adókra. Számos másik mellett 9 egyházi jellegű (kirchlich) adó működik náluk a neten. (Hallás útján terjed a hit!) Azt tapasztaltam, hogy majd minden ország fenntart valamiféle klasszikus zenét sugárzó adót. Engem lekötnek a népzenét sugárzók is. Érdemes barangolni közöttük, igazi zenei csemegékre lel a türelmes bóklászó-böngésző. Hát mindenkinek értékes időtöltést kívánok.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr885167622

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása