Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2007.09.03. 10:17 emmausz

Könnyed bölcsességek

Van egy pasi (J. Gaspar) Vadnyugaton, aki a helyi Pax Romana programjait rendre elküldi nekünk szíves tájékoztatásul, hiszen nem remélheti, hogy emiatt megkerüljük a félvilágot. De nem is ezek az érdekesek elsősorban, hanem az email-jeihez biggyesztett szarkasztikus-ironikus, olykor csak komikus megjegyzései, idézetei. Egyszer kb. ezt küldte:
Meghívó: itt, ekkor, erről a témáról stb. előadássorozatot tartunk. „Aki ezt a meghívót felmutatja, annak a parkolás ingyenes.
És annak is, aki nem mutatja fel.
Legutóbbi közleményéből ollóztam ide válogatás nélkül azokat, melyeket minden olvasójával megosztott:
Ha Isten a segédpilótád, akkor cseréljetek helyet!
If God is your co-pilot - swap seats!
Sokan szeretnék Istent szolgálni, de csak tanácsadóként.
Many folks want to serve God, but only as advisors.
Aki képes téged feldühíteni, az ellenőrzése alatt tart.
He who angers you, controls you!
Egyesek kedves, jólelkű és udvarias emberek, egészen addig, amíg a
templomban a helyükre ülsz.
Some people are kind, polite, and sweet-spirited until you try to sit
in their pews.

Ne várj a templombamenetellel egészen addig, hogy 6 markos férfi vigyen oda.
Don't wait for 6 strong men to take you to church.
Nekem különösen az egyik sokat mondó. Lehet, hogy akad köztük olyan is, amelyik neked mond sokat.   

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr285167623

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása