Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2007.12.03. 11:40 emmausz

Nem úgy van most, mint vót régen...

Már a HÉV-en adventre terelődött a beszélgetés, hogy ez nekem mást jelent, mint a szabályosaknak. Mondom, részben. Nekem a várakozás emlékét, hangulatát. Nekem a Jézus születésnapjára való várakozást. Jézusra magára nem kell várakozni. Naponta jelen van az Eucharisztiában. Nem várhatok arra, aki jelen van. Jelen van ott is, ahol ketten-hárman összejönnek az Ő nevében. Összejövünk. De születésnapjára várakozunk, mert az csak 24-25én lesz. Még megtárgyaljuk, hogy a bánatima régi szövegében szerepelt: többé nem vétkezem. Ma már ezt nem mondják. Legalábbis komolyan nem. Mert kifejezhetem, hogy összeszedettebben szeretnék élni, de hogy bűntelenül... Ma hát ilyen nap van.
Jól indul az advent. (az MHSz. „a”-val írja). Mindig én következek a reggeli misén szolgálattal, mert mindig hétfőn van adventhétfő. Most ez Xavéri Szent Ferenc ünnepe is. Az ambóra kikészítve az olvasmány 2. variánsa, mert „A” évben ez a részlet is mondható Izajástól. Érdekes, az egyházi év adventtel kezdődik, s akkor most B év van (mert 2008 páros szám). Mindegy. A misekönyv mellett kikészítve a jezsuita misekönyv is, mert X. F. jezsuita volt. Megnézem: az olvasmány itt Joeltől van véve. Mikor elkezdem a jezsuiták által odakészített napi penzum felolvasását, egyikük ingatja fejét nehezményezése jeléül. Nem ezt kellett volna, hanem egy harmadik könyvből, a szentekről szóló olvasmányok könyvéből előszedni a passzust. Ha jól számolom, ez már a negyedik variáció, amely felolvasható lett volna. Mindegy, maradt ami maradt, s remélem, ettől a mise még érvényesnek számít, vagy ha nem, még sokhelyütt nem, mert az Új Ember-naptár is megerősíti, most Izajást kell olvasni.  Még egy lila gyertyát is meggyújtottam a teljesség kedvéért. Ez se volt tökéletes. Valamiért már az első hétköznapon két, korábban meggyújtott lila gyertyával szembesültem. A használtabbat meggyújtottam, legyen ő az első héten. Ránk meg szálljon Jézus békéje, advent csendje és visszafogottsága. Grimaszok nélkül.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr945167724

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása