Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2008.02.03. 12:58 emmausz

Generációk megnyilvánulásaiból

Régi naplómból: 1999. 09. 08.

1. Unokáink meglátogattak. Itt van a kétéves Matyika, és az öthónapos Timothée. Matykó 9,5 kilós, Tim 7 kg. Mondom Timnek: Nyomába se léphetsz a bátyádnak! – Nem férnél bele.
2. Nemrég Timothée-nek öt foga volt már. Nekem is még. Mostanra ő győzött. Neki több lett, nekem kevesebb.
2008. 02. 03. Hogy a Szentírásból is idézzek: Neki növekednie, nekem pedig kisebbednem kell. Ez így helyes, így van rendjén, eddig rendre teljesült is a dolog. Bár Timnek kétségei vannak. Az iskolában néhány hónapja falnak löketett. Fél foga bánta. Tegnapelőtt felhívtuk Évát. Mondja: Tim megtanult a bal oldalon rágni. Kíméli a jobb felső egyest. Az orvos meg időszakonként ellenőrzi, hogy ép-e a reá tett anyag, hogy védje a megmaradt részt. Egyelőre így éldegél a fiú (1212), ma immár éppen kilenc éve, merthogy ez a bekezdés születésnapján érte szól. Isten éltessen Timothée!  

Gyóntatás

Zsuzsa írja: Ágoston (1221, 3 éves) ma dackorszaka összes szépségét felvillantotta előttem – nem volt olyan dolog, amiben egy picit is hallgatott volna rám, ám ha én nem hallgattam rá, akkor a földön fetrengve ordított… Volt kérés, könyörgés, kiabálás, fenékre csapás… Aztán végre hazaért Tomi is. A következő „műsorszámot” átengedtem neki, és leültem egy székre, összetörve, majdnem bőgve a csőd felett. Ágoston csodálkozva kérdezi a papát:

– A mama mit csinál?

– Sír a mama, – túloz a papa, – menj oda megvigasztalni! – És jön Ágoston, megölel, majd csendesen azt mondja:

– Mama, ne félj, hogy kiabáltál! Mama, ne félj, hogy odacsaptál!
Aztán elszalad, viszi a kamrába a hokedlit, leemeli a biciklilámpát. Elém áll, és a lámpa fényével elkezd besatírozni.

– Mit csinálsz?

– Hogy a mama jó fényes legyen – válaszolja, és kidugott nyelvű igyekezettel tovább satíroz… – Most már jó fényes a mama – fejezi be, és elszalad.

Gábor (11, 64 é.) mondja egyik este, én meg ide írom:
– Nem vetem meg az ágyam, ezért most megyek, s megvetem az ágyam. 
Hát ez jó. És egy másik, amit szintén tőle hallottam vagy 8 éve: Nem mindegy, azt mondja-e valaki, hogy véleményünk egyöntetű vagy azt: Véleményünk: ön egy tetű! 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr125167805

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása