Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2008.02.13. 09:39 emmausz

Három hírem

Az eü. magánosítása hétfői szavazása jelentős változást hozott a korábbi gyakorlattal szemben. A battonyai Karsai bebizonyította, hogy lehet nemmel is voksolni, ha úgy látja jónak. Ezzel meglékelte pártja hajóját. Tette a gyertyafényéhez hasonlítható. Egy gyertyától nem lesz fényes a lakás, de megtöri a sötétséget. Többé nem lehet azt mondani, hogy töksötét van. Egyebekben nincs hírértéke a parlamentben folyó zagyvaságoknak. A közmondás is azt mondja: Kutyából nem lesz szalonna: másképp mondva. „Eb”-ből nem lesz szalonna. Azaz
Ebből nem lesz semmi.

Három hírem mégis van, két vallásos jellegű és egy semleges.
– Az első egy érdekes e-mail-anyag. Egy frappáns hasonlat, melyet másodszor kaptam meg. Utóbb elgondolkoztam rajta. Persze, nekem nincs (és nem is lesz) mobilom, ezért ennek jelképrendszere kevéssé érintett meg, pedig a szöveg jó. Ide másolom:
Ha a Biblia lenne a mobilom. . .  Mi lenne, ha a Bibliánkat úgy kezelnénk, mint ahogy a mobilunkat?
   Mi lenne, ha mindig magunkkal hordanánk?
   Mi lenne, ha mindig visszafordulnánk érte, ha otthon felejtettük?
   Mi lenne, ha az igeversekre (ezek a benne található, megszámozott mondatok) úgy néznénk, mint az sms-ekre?
   Mi lenne, ha ajándékként adnánk?
   Mi lenne, ha vészhelyzet esetén elsőnként ezt vennénk elő?
   Mi lenne, ha úgy tekintenénk rá, hogy nem tudunk nélküle élni! – a mai modern világban?
Mert a Biblia olyan, mint a mobilunk.
   Összeköt Istennel, ezáltal is tudunk Vele kommunikálni, aki ezen keresztül is válaszol.
És miért jobb a Biblia, mint a mobil?
   Mert soha nem kell a térerő miatt aggódnunk, ugyanis Jézus Krisztus a kereszthalálával megteremtette a 100%-os lefedettséget az egész Földön és kiontott vérével aláírta azt a szerződést, mely örökre szól, és állja minden számlánkat, így ingyenesen hívható. . .
– A másik hír értékű valami egy ötlet a Biblia évére. Bábel Balázs érsek összeállított egy 100 kérdésből álló tesztsorozatot a Bibliából. Aki 90 feletti pontszámot ér el, kap tőle egy Bibliát. Az ívet országosan érdemes volna terjeszteni hasonló célból. Aki tudja, adja át neki, hogy tegye közkinccsé!
Én egyébként kibővíteném a nyertesek körét. Az is kapna egy Bibliát, aki még véletlenül se töltött ki helyesen egyetlenegy tesztkérdést se.
– A harmadik hír ezekhez képest profán és csakugyan érdekes. A Reader's Digest című lapban olvasom: Kb. 200 000 olyan (gondolom angol nyelvű) könyvcím létezik a világon, melyekre már nem vonatkozik a szerzői jog. Ezek tehát szabadon cincálhatók. Kifejlesztettek egy olyan számítógép-vezérelt automatát, mely ezekből a könyvekből bármelyiket egy példányban négy perc alatt kinyomtatja, és be is köti paperback minőségben. Ha tehát egy régebbi könyvet szeretnél elolvasni, (példaként hozza Melville Moby Dick-jét) megadod a címet, szerzőt, és négy perc múlva kinyomtatva olvashatod a csak neked készült példányt. Nem kell könyvtárjegy, útiköltség, idő az utazásra, avagy keresgélés valamelyik könyvesboltban. A gép mindezt megtakarítja. Én megvárom, amíg kifejlesztik a hangos változatát. Mindek fárasszam a szememet az olvasással. Akár be is csukhatom, hadd pihenjen. Inkább hallgatom, a fülemet amúgy se tudom becsukni.
A házi nyomda árát pedig ne kérdezd. Nem tudom, mennyibe kerül, bár elképzeléseim vannak róla.              

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr315167818

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása