Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2008.04.02. 14:09 emmausz

Elveszítsek egy könyvet?

A minap dicsértem egy ötletet, mely így a szól: Veszíts el egy könyvet!
Eddig nem ment. Ha jó egy könyv, már hogyan veszíthetném el, hiszen akkor mehetek magammal újra beszerezni. Ha rossz a könyv, ugyan kinek az idejét raboljam el elolvastatásával? Ha engem nem érdekel, feltehetően mást se, ha meg érdekel engem is, akkor megint csak nem szívesen válok meg tőle. Ha nekem sincs belőle, nem tudom kitenni a parkba egy padra, ha több van belőle, gyerekeimből is több van, van, kinek adjam. Ha vicces, csak nem fogom kimásolni magamnak az összes jó poént?
Nem egészen véletlenül írom ezt a bejegyzést. Komolyan kezdtem foglalkozni vele, hogy megválok egy könyvemtől, vagy akár többtől. A kezembe került a Góbéságok című.   Ha csak egy jó vicc lett volna benne, kimásoltam volna, és kirakom a szűrit. De elég sok jó poént találtam a könyvecskében. Sőt, egykor megjelöltem azokat, amelyek nekem tetszenek, és külön azokat, melyeket ezen felül még korábban nem is ismertem. Már hogy dobhatnám el? A sokból néhányat választottam, ha már ennyit feltartottalak írásommal:
– Minek köszönheti András bácsi, hogy megélte a száz évet?
– Elsősorban annak, doktor úr, hogy 1886-ban születtem.
*
– Kisfiam, hány barátod van az osztályban?
– Egy sincs.
– Miért?
– Mert én nem szeretem azokat, akik engem vernek el, akiket pedig én verek el, azok engem nem szeretnek.
*
A vásáron alkudozik a székely:
– Szép ló, de jó futó-e?
– Olyan jó futó, hogy tíz km-ig nem sem áll egyfuttában.
– Akkor nekem nem kell. 
– Miért?
– Mert csak hat km-re lakom. Négyet bolond volnék mindig visszagyalogolni.
*
És egy, ami nincs benne:
A székely pap sváb faluban kell gyóntasson. Ám németül alig-alig ért valamit. A sváb elsorolja a bűneit.
Odaszól neki végül a pap:
– Jetzt bahnen Sie die Bühnen!

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr815167892

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása