Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2008.05.31. 13:49 emmausz

KRESZ innen-onnan

Tegnap reggel a buszon ülve látom ám, hogy a baromi meredek Barlang utcából jön lefelé egy piros autó. Azt is láttam, kissé előre felé tekintve, hogy egy velünk szemben haladó kocsi éppen a sarkon fog vele találkozni. Egyelőre csak én tudok az elsőről és látom a másikat is. Ők egymást nem. Közben a busz elhaladt a meredek keresztutca mellett. Hallgatóztam, hogy mi fog történni. Talán semmi se történt, legalábbis hangot nem hallottam.
A domb túloldalán fentről lefelé három megálló van. A középsőhöz igyekezett lefelé menet a 29-es. Szemközt egy iskolás lányka kínlódott azzal a tudattal, hogy közel a busz, neki át kellene hozzá jönnie a túlsó oldalra, de a zebra kilátástalanul messze esik, és a főútvonalon a szembejövő forgalom folyamatos. Ráadásul az erősen felfelé vezető szakaszon nem szívesen fékeznek és még kevésbé szívesen állnak meg az autók. Veszélyes is, mert könnyen egymásba futhatnak a kocsik. Drukkoltam neki, hogy vegye észre, hogy nem olyan fontos az a tíz perc, amit egy elszalasztott busz várakozásával kell eltölteni, vagy ha mégis olyan sürgős az útja, agyon ne csapják az autók. Annál is inkább izgalmas ez a történés, mert néhány éve a felső megállónál az úttest közepén már láttam lepellel letakart diákot. Most hát nem akartam látni, amit esetleg csak én láthatok, ő nem. Szerencséje volt, valahogy utat biztosítottak neki a kocsik, és a buszt is elérte.
Ugyancsak tegnap hazafelé jöttömben fent a Vérhalom tetején már kiindultunk a Törökvész úti megállóból. Nézek balra kifelé az ablakon. Ott, ahol egy kertes gyereknapközi-féle van, feltehetően meglehetősen híg kerítéssel és/vagy meglehetősen felelőtlen felnőttekkel. Mondom, már jócskán mozogtunk lefelé, mikor látom ám, hogy egy kb. másfél éves fiúcska igen büszkén indul a járdán az úttest irányába. Ám felnőttet nem fedeztem fel a környezetében. A kocsisor szemben már meglódult, mert zöld jelzést kaptak. Én ezt látom, valamennyi lehető következményével együtt belátom, de vajon a kicsi ember mit látott, és hogyan viselkedett. Nem tudom. Csak remélem, hogy valamelyik autó megállt gazdát keresni a csöppségnek, vagy legalább nem ütötték el. Mi mást tehettem volna érte: életét az égiek oltalmába ajánlottam.
Fentről nézve más a perspektíva, mint ahogy alulról látszanak az események. De tenni legtöbbször lent kell, hogy ne a nem kívánt kockázatok/mellékhatások valósuljanak meg. Ám békaperspektívából nézve és békatapasztalatokkal ez elég nehéz. Jó ezért kapcsolatot keresni a fentiekkel, kérve, hogy meséljék el: hogy látszanak a dolgok onnan nézvést.        

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr115167974

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása