Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2008.06.09. 09:42 emmausz

Abszurd világ – szellemi pótcselekvés

Abszurd világban élünk. Akad olyan jó ismerősöm, akivel nem kívánok találkozni, nehogy megüssön a guta, annyira elcsűrtünk egymástól nézeteinket tekintve. Magam sose szerettem a vitákat, az éles egymásnak feszüléseket. Ezek rendre azt kívánták igazolni, hogy a másikhoz képest nekem mennyire igazam van. Sokszor vagyok tanúja ilyennek, és sohasem tudtam megszokni. Sem a szentek között, sem a családban, sem a közéletben, sehol. Elképzelem: Ha meghalunk, ha nem is agymosáson kell keresztülmennünk, lélekmosáson biztosan igen, különben hogyan fogadjuk el egymás társaságát odaát? Abszurd korban élünk, mert a meg-megújuló felhőszakadások, a karakter nélküli tél, az eszement hőség, az egyre gyakoribb földrengések erre utalnak. Kiszámíthatatlan, hogy megfagyunk vagy megfővünk adott napon. Megázunk, vagy lebarnulunk a szúró napon. Tegnap Kínában, ma a Peloponézoszon, holnap ki tudja, hol, merre reng a föld? Bőven lehetséges, hogy csakugyan éhínség támad a világban, mert nem bírja el a terhelést a föld. 
Abszurd világban élünk, mert a diák nekiesik tanárjának, öngyilkos merénylő bárkinek, aki neki nem tetszik, apa a saját lányának, rendőr a járókelőknek, szünidősök az autóknak, bolond borjú az anyjának, egyik rassz a másiknak.
Maradnak a pótcselekvések. Ilyen a keresztrejtvény. Mindig is ilyen volt. Agyunk tornáztatása (szobabiciklije, mely sehonnan sehová nem visz). Egyet kíván reprezentálni: Nem lágyult meg teljesen agyunk, és ha volna értelmes cél, akkor akár annak szolgálatára is lehetne. Mert továbbra is érdektelen, hogy hogy nevezik a szíriai folyót és a mellékszereplőt a Simone Boccanegrában. Mégis élek vele. Szombaton vettem kettőt leértékelve a Nyugati pu-on. Ezek a rejtvénylapok (egyik keménydió, a másik olasz módra) lejártak. Nem küldhetők sehova a helyes vagy helytelen megfejtések, és miután összepiszkoltam a négyzetrácsokat, bízvást a szemétbe dobhatom az egészet, mégis ugyanazt az élményt nyújtják, mint a frissek. Sajnálom értük a ma már néhányszáz forintot kiadni. Így időnként lecsapok a remittendákra. És színlelt, olykor valós boldogsággal vetem rá magam a szellemi kérődzésre, s próbálok harmóniát teremteni a széltében, hosszában elhelyezhető szavak között.     

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr45167984

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása