Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2008.06.11. 18:50 emmausz

A mobiltól az Istenig

Egy praktikus email tudatta velem, hogy mobilom olyasmiket is megold, amikre nem is gondolok. Így pl. kinyitja automatazáras kocsimat, ha a nem hozzáférhető másodkulcs jelzéseit mobilon továbbítom egy olyan mobilhoz, mely húsz cm-re működik az autózártól. A mobilok továbbítják a nyitó parancsot az autónak.
Aztán ha ellopnák a mobilomat, az értékesítő cégnek beadhatok egy olyan kódot, mely után az ő közvetítésükkel ellehetetlenül a lopott mobil idegenkezű felhasználása. Elszeg mindenféle működést. Ha ezt mindenki alkalmazná, okafogyottá válnának a mobillopások.
Ezeken kívül vészhívásra még akkor is módom van, ha az akku lemerülne. Ez a hívásmód a tartalékot aktivizálja, és lehetővé teszi „mégis” a kapcsolatot a külvilággal.
Persze mondhatnám erre, hogy az egész nem igaz rám nézve, mert nincs mobilom, de ha volna is, akkor se nyitná kocsim központi zárát, mert mechanikus zárak vannak a mitsubishin.
Az én telefonomat az előzőek miatt el se lopják (a hívások se – időmet), s vészhívást sem kell kipasszíroznom belőle készülék híján.
Hogy még mikre képes a mobil, most megtudhattátok.
Hogy még mikre képes az ember, azt viszont nagyon kevéssé tudjuk. Ma Szent Barnabás ünnepe van. Ez az ember Szentlélektől eltelt apostol volt. Majdnem mindenre képes volt, mert „mobil” és nonstop kapcsolata volt a Lélekkel. Gondolom, személyes kapcsolatban állt vele, másképpen kifejezve igen elmélyült mindennapos imáiban. A vele való együttműködés egyik vetülete abból állt, hogy mindig tudta: mit cselekedjen a mindenkori jelenben. Amennyire az újszövetségből kiderül, ennek az embernek a teljesítményét igencsak megsokszorozta ez a ráhagyatkozó magatartás. Barnabás kifeszítette „lelki antennáit”, a Lélekre irányította, és vette az adást. Mint az a csónakban ülő sportoló, aki vitorlájával kifogja a jó szelet. Hát azután repül is az a hajó. Barnabás így vált optimális eszközévé Égi Gazdájának.
Velem ez a kép azt fogalmaztatja meg, hogy mindenki azonos értékű kincs Isten kezében. Mindenki a maga módján kincs, hatalmas az emberi méltósága különféle, és egyénre szabott tehetségei ellenére.  Többet tud minden szimkártyánál, többet tud kihozni minden sikeres embernél magából, ha eredményesen belesimul az Isten róla szóló terveibe. Hát miért olyan nehéz ezt megérteni?
A többi nem az ő dolga. Nem is vár el mást Isten, mint hogy időnként megvalljuk, hogy mindent neki köszönhetünk, hogy minden igaz, szép valóság forrása Ő.  Nem olyan nehéz ez. Hány futballista mutat az égre, mikor sikerül gólt elérnie. Ám nemcsak a gólrúgás az Ő érdeme. Alighanem feltartott kézzel kellene közlekednünk, így tanúsítva, hogy minden jó tőle jön, a mi Atyánktól, aki a mennyekben van.          

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr305167987

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása