Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2008.06.20. 18:44 emmausz

Anna

Vannak, akik nevezetes napon születtek, vannak, akik nem. Csia pl. Szent Istvánkor, Ildi Mikuláskor, Zolika karácsonykor. Csia lánykája Anna (143 a családi algoritmusa) az év leghosszabb nappalával büszkélkedhető napján, június 21-én született. A leghosszabban ragyogó napon.
Vele még sohasem találkoztam személyesen. Csak fényképeit láttam.
Az első, ami szembeszökik az Amerikában élő unokahúgunkon, az a neve. Anyánk tiszteletére a magyaros Anna nevet kapta, úgy, ahogy itt írjuk.
Anna Gordon.
(Olyan jól hangzik együtt, hogy ilyen címen regényt lehetne írni.)
Anna nemcsak nevében hasonlít nagyanyjára, hanem némileg vonásaira is.
Anyánk lánykori képére.
A mosolya talán.
De az ide érkező hírek alapján azt gondolom, hogy összeszedettsége is rá emlékeztet. Anyánk dédelgetett álma az volt, hogy tanítónő legyen. (Nem rajta múlt, hogy htb. lett, és hét gyerek anyja.) Annácska szorgalma a hírek szerint hasonló.
Csak egy ártatlan történetem szól róla. Csia nem tanítja őket magyarra, ám olykor ezen a nyelven értékeli őket. Annának nagyon sokat emlegette, hogy „nagyon szép kis boszi vagy”. Amikor anyánk 75 éves lett, Csia hazajött köszönteni őt, és elmesélte, hogy Anna azt üzeni távol élő nagyijának, hogy „ő is egy szép kis boszi”. Jót nevettünk rajta. Szeretetük jeléül küldtek Magyarországra egy fehér koktélkötényt, melyre ráírták angolul, hogy szeretünk Nagyi, és mind rányomták piros festékbe mártott tenyerüket. Anna is.
Hát ennyit Annáról, akit legszebb korában, 17 évesen és később is Isten éltessen!                       

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr105167999

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása