Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2008.07.04. 10:05 emmausz

Frontok

POST
Egyáltalán nem ér annyit a politika, mint amennyi sajtót kap, mégis fontos valóságelemről van szó, mert a politikusi döntések következtében egész nemzetrészek válhatnak földönfutókká, avagy éppen ellenkezőleg, térhetnek magukhoz, nőhet normális színvonalúra öntudatuk. Éppen a blogok olvasása döbbentett rá, hogy a bal szerint a jobboldal éppen olyan hazug, mint ők, éppen olyan harácsoló, éppen olyan demagóg. Én ugyan nem hiszem, de a fél ország hiszi. Magam úgy vélem, hogy bár csakugyan nem szentek és ördögök párharca zajlik, mégis – a tisztességességbeli különbség számomra kézzelfogható. Ezért
mondhatják nekem, hogy Orbán Viktor is hazudik.
Remélem, nem.
De mert vitatkozni meg nem szeretek, így tromfolhatok: Lehet, de
OV „hazugságai” nekem sokkal jobban tetszenek, mint a baloldalról elkövetettek,
ezért míg csak az ellenkezőjét be nem bizonyítják, rájuk fogok szavazni.
Balra akkor fogok szavazni,
ha bocsánatot kérnek a jobboldali ünneplők 2006. okt. 23-i megveretése miatt,
ha a spontán privatizáció markecolásait visszavonva minden megkülönböztetés nélkül juttatnak államtól privatizált vagyonrészt minden állampolgárnak,
ha nem folytatják egyházellenes munkájukat,
ha befejezik korrupt ügyleteiket, és visszaszolgáltatják jogtalan előnnyel bevételeiket.
Ha a közbeszerzési pályázatok nyerteseivel a nagyberuházásokat az európai átlagnak megfelelő pénzért készíttetik el.
Ha a lánckereskedelmet, és mindenféle lánc micsodát megszüntetik, azaz a maffiózó mentalitást kivonják a közélet minden területéről.
Ha eljutnak az igazmondásig.
Ha nem tekintik a magyarokat másodrendű állampolgároknak saját hazájukban.
Addig nem.
PRE
Frontok – Ma hidegfront várható. A hidegfront következtében ingerlékenység lép fel, rossz közérzetet okoz, romlanak a reflexek, nagyobb ingadozást mutatnak a vérnyomás és vércukor értékek. A szél erősen hűt, a nedvesség ugyanúgy.

Akik érzékenyek ezekre, tudatosuljon bennük, hogy a hidegfront hatásai miatt reagál így szervezetük.
– Ma melegfront várható. A melegfront következtében szintén romlanak a reflexek, a koncentrálókészség is. Megnő a sírásra való hajlam. A vérnyomás emelkedik, a párásság miatt az ízületi bántalmak fokozódnak, a korábbi csonttörések hege fáj.
Akik érzékenyek rá, számítsanak ezekre, s vegyék be gyógyszerüket, hogy keringési rendszerük ne szenvedjen kárt.
– Ma kettős front várható, Ennek következtében mindenkinek föl-le ugrál a vérnyomása, a cukorszintje, a koleszterin és adrenalinszintje, magas lesz a földszintje is (már-már félemelet). Mielőtt feltápászkodna, számoljon 20-ig, és sóhajtsa magában: LESZ, AMI LESZ.
– Ma frontmentes idő várható. Ennek következtében az ember teljesen tehetetlenné válik, legalábbis nem foghatja a frontokra emelkedő vagy ingadozó vérnyomását, cukor- és adrenalinszintjét. Ettől felmegy a pumpája. Mindennél fontosabb tehát, hogy napjában többször ellenőrizze a tenziót, és a szükséges drogokat vegye be. Ha mégse tud feszültségétől szabadulni, ne okolja az időjárást, hanem vessen magára!
* * *
Két kollégám is személyesen ismerte gyermekkorában Zilahi Lajost. Egyikük meséli: Akkoriban Zilahi még nem tudta eldönteni, hogy mi legyen. Egyaránt vonzotta az orvosi és az írói pálya.
– És melyiket választotta? – kérdezek vissza.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr1005168014

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása