Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2008.08.20. 12:19 emmausz

Kapcsolatok

POST
Ma a 14-es 58 lett. Na, ez így tök értelmetlen. Kicsit még mindig ki kell bontanom. Öcsém Csia apám (1) negyedik gyereke (4) 1950-ben született. Életkoruk megadása a pasikat nem szokta zavarni, gondolom, őt se. Igyekszem hát gyorsan ideírni:
Isten éltessen, Csia!
Most ismétlem magamat, de nem baj: A nevét saját maga kreálta egy Mikulás-nóta szövegének megváltoztatásával (Füge, datolya,/ jó gyerek kapja). Az ő variánsa: Füge, datolya, csia-pancsilla. Ez aztán elterjedt. Anyám, mint írtam, jót nevetett rajta. Apánk (a jó gyerek apja) meg tovább építette a Csia fogalmat: A Csia APUKA JÓ KIS CSACSIJA. Bánta is ezt Csia, mert többször kapott ilyen állatkát. Merthogy állandóan kapható terméke volt a hazai szoc. iparnak, és a játékboltokban állandóan kapható volt. Ez a jószág fakerekeken gurult, s szilárdan állt falábain, melyek festett fatestbe ágyazódtak. Felülre fafejet biggyesztettek rá nagyon ötletesen: spirálrugó nyakkal illeszkedett a fatesthez ez a nyak. Azért ötletesen, mert előbb létezett ez a rugó, mint hogy kitalálták volna a golyóstollat. Na, olyan spirálrugó volt ez, mint a legtöbb golyóstollban leledzik (az ötvenes évek közepén örökíró névre hallgatott a golyóstoll, noha – méltatlanul nevére – elég gyorsan kifogyott vagy kifolyt belőle a festék, a tinta.)
Nos, ez a csacsi madzag útján húzható volt, és feje a rugó által eléggé bólogatós volt, szemben gazdájával, aki ismereteim szerint se nem volt ide-oda rángatható, se nem tartozott soha a bólogató Jánosok közé.
Inkább világgá ment szerencsét próbálni. (Meg is találta.)
Ám idén hazajött övéivel, és csakugyan nagytalálkozó lett a családok összejöveteléből.
Ott esett meg, a Balaton mellett, hogy Csia hatalmas adag pörköltöt gyártott, és mellé burgonyát köretnek. Már a szomszéd házban elköltöttük ebédünket, amikor átlátogattam hozzájuk. Csia meg messziről magához intett ujjaival hívogatva. Megkérdezett, hogy megkínálhat-e a főztjéből. Mondtam neki, hogy persze. Állok elejbe. Connie is ott sürgölődött mellette. Leültettek, elém rakták a húst, a krumplit, hoztak salátát, sót és sört (szépen alliterálnak). Csakugyan jó volt a kaja, állaga kicsit könnyedebb, mint felénk szokták összerakni, de Kaliforniában mindig meleg van, így kevés zsiradékkal szakácskodnak. Csakugyan kulináris gyönyörűséget szerzett ez a fogás.
Talán ennek is köszönhető, vagy csak a rutinnak, hogy hazamenetelük előtt fölkaptam Csiát. Még meg tudtam emelni. Mindketten igen korpulensek lévén azzal szórakozunk, hogy ritkás találkozásaink alkalmával jó mázsás másikunkat megemeljük. Ez történt.  Éljen tehát az ötvennyolcas, legyen majd nyolcvanötös is, és legyen még föle is annak a nyolcvanötnek.
PRAE
A könyvelő visszadobta a számlámat, mert nem egyforma az aláírásom rajtuk. Ez persze igaz, mert én is változom havonta, mint a fizikai kérdésekre adandó válaszok Einstein óta. Noch dazu, nem is emlékszem, hogy hogyan kellene aláírnom, mikor oly ritkán kerül rá a sor, hogy lassan elfelejtek írni is, nemhogy aláírni.
Sajnos én nem látom az ő munkáját, hogy visszadobhatnám azzal: rövidebbre húzta az egyik kettes farkincáját.
Kínálkoznak még normális variációk: Az aláírás helyére összekormolt ujjam lenyomatát applikálom. Esetleg két keresztet biggyesztek oda, és zárójelben megjegyzem, hogy ezt azért tettem, mert nem tudok írni. A számla alja tehát valahogy így fog kinézni:
  
         +     +
................................
olvasható aláírás
Megjegyzés:
Tisztelt könyvelő!
A két kereszt aláírásomat pótolja, mert nem tudok írni. 
Üdvözlettel:
Gyorgyovich Miklós


              

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr235168057

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása