Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2008.09.18. 18:55 emmausz

Virágom, virágom

POST
Gyorsjelentés
T. jól van. Amit kért, megkapta.
Holnapra ásványvizet kért.
Viszem.
Lehet, hogy hétfőn hazajön.
Még ez azért bizonytalan.
* * *
Az interjú folytatása. Kedvenc virága?
Virágom, virágom – mondja a népdal. Több ilyen van. Egyáltalán hogy lehet ilyet kérdezni. Szeretem a kontúros virágokat. Pl. a csillagvirágot, napraforgót, pipacsot, a sárga rézvirágot, a gerberát és a sáfrányt. Szeretem balzsamos illatáért a sövényt alkotó estikét, rózsát, liliomot. Igénytelenségéért a porcsinrózsát és a virágzó kaktuszokat. De a bújócskát játszó ibolyát és az erdők mélyén meglapuló csaknem ismeretlen fajtákat is. Mert azt hirdetik hangosan vagy pianóban, aki teremtette őket. A legszebb néma dicséretet mondják el, ami csak kitelik tőlük. Na és fémvázában olyan jól mutat az ágas-bogas krizantém, és olyan mókás a hortenzia labdája.
De most aztán elég legyen!
Csak a kedvenc virágomról volt szó.
Mit tudom én, melyik a kedvencem, hiszen  éppen az a szép bennük, hogy olyan sokfélék.
Jaj, pedig a tulipánról és az orgonáról még nem is beszéltem, se a büdös, de mutatós muskátliról.         
PRAE
Épít, rombol

Nem vagyok a dualizmus híve. De néha mintha nagyon eszerint működnének a dolgok.
Bal-jobb, föl-le, kint-bent, teremt-megsemmisít.

Isten hatása - visszahúzó erők hatása

kegyelem hatása - rosszra hajló természetünk hatása

Az alapképlet a következő:

Felemelem a dolgokat, vagy ledobom őket.

Összetakarítom a szemetet, vagy eldobálom a szemetet.

Fogyasztok, amennyit muszáj, fogyasztok, amennyit  csak lehet.

Beüvegezem az ablakot, beverem az ablakot.

Miért tart tovább építeni, mint rombolni.

Miért tart tovább egy hidat felépíteni, mint lebombázni?

Miért tart tovább egy gyereket megszülni és felnevelni, mint elütni (leütni).

Ha olyan egységben élünk a kegyelemmel, amely rosszrahajló természetünket ellensúlyozza, akkor ezek az idők is egyensúlyba kerülnek.

Mert környezetünkre való ráhatásunk húzni fogja a többieket az építés irányába, a rombolás irányából. Emelni fogunk másokat, ahelyett hogy ledobnánk őket.

Kulturálni fogunk satnyítás helyett.

Jézus Krisztussal együtt azt kívánjuk, hogy életük legyen, és bőségben legyen, a halál kultúrája helyett.

Nézem a tévécsatornákat. Nem értem, hogy miért elég jó a rombolás modelljeit nézni, módszereit „ellesni”, az erőszakot, a brutalitást, a kíméletlen érdekérvényesítők módszereit nézni, s hagyni, hogy hasson ránk. Packázunk Isten türelmével? Nem akarunk teremtőtársaivá lenni. Teremtő társaivá akarunk lenni, de kell a változatosság, és emiatt elkalandozunk idegen vadászmezőkre.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr695168096

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása