Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2009.01.07. 14:02 emmausz

Hangsúlyváltások

REMÉNY katolikus hetilap karácsonyi szám  2008. december 21. Ára: 20 korona (6,66 EUR)
REMÉNY katolikus hetilap XX. évf. 1. szám 2009. január 4.         Ára: 0,40 EUR     (12.- SK)
Szlovákia csakugyan euróval fizet.
Érdekes szösszenetet olvastam az átállásukról. Korábban az egyes eu-s tagországok majd belepusztultak az átállásba, mert igen szabadon és igen felfelé sikerült a kereskedőknek kerekíttetni az áraikat (pl. Hollandia esetében). A szlovákokról az az értesülésem, hogy egy évre befagyasztották az árakat, így nem lehet manipulálni az áttérésre hivatkozva. Nem is rossz. Nekünk is ezt kellene tenni, ha egyszer ... mégis ... minden látszat ellenére ... valami csoda folytán ... mi is ... GÁZA no comment. Némán és együtt érezve hallgatok. Van ott elég zaj, por, füst,
kegyetlenség, vadság, ellenségeskedés, gyűlölködés, fojtogatás, ellehetetlenítés, puskapor, robbantás, halál, rémület, Istenhez fohászkodás.
GÁZ. Csak a magyar ilyen. Ha azt mondjuk, hogy gáz van, akkor csakugyan gáz van, pl. nincs gáz, vagy erősen fogyóban van a gáz. Ha azt mondjuk, nincs semmi gáz, akkor van gáz, és elég sok gáz van. Most pl. gáz van, mert nincs gáz. Pedig a hírek szerint Gy.F.  megmondta Putyinnak a magáét. 
GÁ... Sőt Gá-gá, esetleg gigágá. Két apropóból is megemlíthetem: A libatenyésztők, hizlalók, tollfosztók hatalmasat buktak ágazatukkal, mert kijátszották őket rendesen. Máig nem múltak el a sebeik. A másik: egy zöld egyesület pedig oda hatott (?), hogy a szentesi libafeldolgozó bezárt. Máig se értem, hogy – nem lévén hatóság – ugyan mivel érték el, hogy egy üzem bezárjon. Nem hiszem, hogy ennek így kellett lennie. A franciák meg röhögnek rajtunk, mert tőlük vesszük a hizlalt jószágok máját ezután. Normálisak vagyunk?
G. már le sem merem írni, mert utóbb még ehhez a betűhöz is hozzátapasztódik egy irdatlan nonszensz. Nincs G. Csak GÁ-gá van, csak GÁZ van, csak életveszélyes GÁZAi háború van.       

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr295168259

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása