Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2009.01.10. 11:59 emmausz

Mizújs, Éva?

Tegnap telefonon jelentkezett Éva Franciaországból. Elmesélte, hogy tegnapelőtt délután két kocsival indultak: férje dolgozni, ő meg orvoshoz. Egy veszélyes erdei útkanyarban kisodródott a síkos úton és összetörte kocsijukat. Éva szerencsére be volt kötve, nem is ment gyorsan, épen szállt ki a kocsiból a bukfencezések után. Olyannyira épen, hogy a megmaradt másik kocsival folytatták útjukat, elmentek az orvoshoz, és még oda értek a megbeszélt időben. Most kocsikat nézegetnek, mert használatára naponta szükség van, főleg a gyerekek miatt.
Éva vidáman adta elő ezeket. Csak reméljük, hogy látens sérülése sincs.
Lelkére kötöttem, hogy elmegy vizsgáltatni magát, ha a legkisebb baljós tünetet észlelné.
Megtörtént, hát, ami megtörtént.
Dimbes-dombos részen laknak, nyári gumijai voltak az Éva vezette kocsinak, és a kiérkező csendőrök, valamint a falu szinte minden lakója elmesélte, hogy férje, fia, lánya, saját maga mikor perecelt abban a dög kanyarban. Ez persze nem vigasz, de igen empatikus.
Meséli még Éva, hogy Zsuzsa családostul szívesen meglátogatná őket a Jura hegységben a nyáron. Ehhez képest ők is tervezik, hogy újra Magyarországra jönnek nyaralni. A szezonban mindkettő kényelmesen elfér. Várjuk őket szeretettel. Kiderült, hogy nem Matyikának, hanem Estelle-nek van nyuszija, és ő beszél hozzá magyarul. Az is kiderült, hogy Timothée nagyon kedveli a pörköltet galuskával, és egy ízben, amikor anyja készítette a pörköltet, immár krumplival, Titi megjegyezte, hogy de jó galuskaillat van. Galuskaként rögződött benne a pörkölt, mint aromás húsétel. Jaj, ha tudná, hogy a galuska az nokedli, és tésztaszaga van, semmiképpen se hagymás húspára szaga.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr535168265

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása