Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2009.01.29. 15:55 emmausz

Itt jelen vagyon

A hazugságnak háromféle megvalósulási módja van.
1. Az igazság eltagadása: Ez volt ma a 29-es buszon. Nem mutatta a kijelző az aktuális időpontot.

2. Az igazság meghamisítása. Ez volt tegnap, amikor hamis időpontot mutatott.
3. Statisztika. A kijelzők napi őrültségeiből még nem gyűjtöttem statisztikusan feldolgozható mennyiségű adatot. De aktualitása van a statisztikának. Szegény Mica ma ebből szigorlatozik. És most ugorgyunk!

Két tűz mellett

A jezsuita rend alapítója, Loyolai Szent Ignác, képet vetít elénk: Két zászló alatt gyülekeznek a harcosok: az ördög zászlaja alatt és Krisztus zászlaja alatt. Kinek-kinek el kell döntenie, melyik zászló alatt kíván élni, működni, harcolni.

Az én képem kicsit más. Az emberek két tűz köré telepednek: a pokol tüze mellé és a Lélek tüze mellé.

A pokol tüze a halál tüze. Tönkretesz, megfullaszt, fojtogat, ellehetelenít, atomizál, kirekeszt, szétzilál, megőrjít, elvakít, kínoz, gyötör, megsebez, kikészít, cinikusan szemlél mindent, relativizálná az abszolútat is, szétszór, összekever, bomlaszt, rombol, terrorizál, botrányt okoz, merényletekkel provokál. „Kaparj kurta, neked is lesz” mentalitást sugall. Mindenki megdögölhet, csak én érvényesítsem a meggazdagodásomhoz szükséges lépéseket.    

Itt ülnek a globalizmus kiagyalói, az uzsorások, a pénzbehajtók, a maffiózók, mindenféle bűnszövetkezet tagjai, a pilótajátékokban a munka nélküli nyerészkedés tudatos hívei, a természetet teleszemetelők, az őserdő-irtogatók, az olajmágnások, a háborúk kirobbantói, a titkos ügynökök, a hamis prókátorok, a stricik és még sokan mások.  
A Lélek tüze utat világít meg, átjár, melegít, irányt mutat, kapcsolatba hoz, helyzetbe hoz, élettel kínál, meghallgat, energiával tölt fel, mindig jókor jön, segít, másokat is tűzbe hoz, vidámít, békét, örömöt kínál, nyugalmat, megelégedettséget, szerető elfogadást, jóra ösztönöz, épít, felderít, szeret, társaságot kínál, összehoz, megkeres, odafigyel, megölel, körbevesz empatikus stb.
Itt ülnek a békességszeretők és -szerzők, az önkéntesek, a véradók, az árvákat, özvegyeket tiszta szívvel gyámolítók, a hivatásos gyógyítók, tanítók, szolgák, jó ügyeket támogatók, az imádságos lelkületűek, a szelídek, a befogadók, a mosolygósak, a kedvesek, az önzetlenek, a kiszolgáltatottak, a megalázottak, a kicsinyek, a gyerekek, a szentek és még sokan mások.
Mindenkinek az utóbbi tüzet javasolom. Ne gondolja azonban senki, hogy új valami ez: A zsoltáros több ezer éve írja, amit ma olvastunk a misén: „Lámpás a te igéd lábam előtt, és ösvényem világossága” (Zs 118,105), és amit ma nem olvastunk a misén: „Nem lesz többé éjszaka, és nem szorulnak rá a lámpa világára, sem a nap fényére. Az Úr, az Isten ragyogja be őket, és uralkodni fognak örökkön-örökké.” (Jel 22,5)  
De addig is a fényre nézünk, mint Prohászka. Ezt pedig csak a jelenben tehetjük, mert most élünk. Mindig most. Az élet lényege az örök „most”. A múltunk halott, a jövő még nincs itt. Minden hatalom az örök jelené.

Most igazodunk jó gazdánkhoz,
tüstént megtesszük, ami tőlünk telik,
haladéktalanul hozzá fordulunk minden ügyeinkben,
azonnal válaszolunk a körünkben felvetődő kérdésekre,
tüstédes tüstént engedelmeskedünk az ő hívásának,
rögtön megtesszük, amit kíván,

folyamatosan éberek vagyunk, mert az kedves neki,
jelenleg is neki dolgozunk,
ebben a pillanatban is azt szeretnénk, amit ő,
momentán is nyitott szívvel vagyunk minden iránt, ami az életet szolgálja.
Mindig most van, így hát jelen van az Isten országa. Legyen is!
 

  
    

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr485168289

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása