Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2009.01.31. 13:37 emmausz

Szombaton

Szombaton ugyanazt tesszük, mint minden rendes hétköznapon, csak sokkal több időnk van rá, mert nem megyünk dolgozni.
Szombaton van a heti bevásárlás ideje. Kétségtelen haszna, hogy kocsival cipeljük haza azokat a dolgokat, melyek egy részét különben egyáltalán nem vennénk meg. Itt vannak pl. a zöld- és kékkupakos ásványvizek. Mindkettő jobb a klóros csapvíznél, (amit nem szoktam inni, inkább bort vagy teát, esetleg lónyálat; ez nálunk a rostos gyümölcslé, mely sűrítményből van 100%-osra visszahigítva. Mindenki meggyőződhet ennek az állításnak a hamisságáról, aki a visszahigított 100%-os után megeszik egy narancsot. A gyümölcslé olyan sűrű konzisztenciájú – feltehetően a guar gumitól, vagy az arabgumitól, esetleg egyéb kutyagumitól –, hogy mellette a „bio”-narancs legfeljebb 15%-osnak hat. Pedig az volna a 100!) Tehát veszünk enyhén szénsavas zöldkupakost és erősen sprickolós kékkupakost. Ma vetettem fel, hogy jobban járnánk, ha egy víztisztítót szerelnénk fel a csapra, és ettől kezdve a csapból folyna a finom víz, mint ahogy naponta folynak belőle a reformintézkedések hírei. (Nem is értem, hogy miért nem bolondulunk meg már az örömtől ennyi gyönyörű reform után.)

Szombat aztán a pucoválás ideje is. Ilyenkor nagyobbacska rendet rakunk magunk körül, s már-már kényszeresen felporszívózom mind a 90 négyzetmétert, s kötelezőszerűen elmosogatok utána a konyhában.
Szombaton megyek fürödni is (na jó, ezt azért sűrűbben szoktam), mint gyerekkorom Norman Wisdom-ja: „Pitkin”.
Szombaton remélem, hogy a kezembe akad egy jó könyv, mert szeretek olvasni, de nem akármit.
Szombaton meglátogatjuk egymást változó gyakorisággal, akik a regnumból összejártunk, és továbbra is tartjuk egymással a kapcsolatot. Mostanában már ritkábban találkozunk, de a folyamat nem szakadt meg. Ilyenkor
eszegetünk,
eszmélődünk,
eszmét cserélünk, és
eszméletlen jókat nevetünk, ha van min. Évtizedek óta próbálunk örülni egymásnak. Sokszor sikerül.   

4 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr185168293

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Samu 2009.02.01. 15:53:13

Mióta klóros, rossz a csapvíz Óbudán? Volt idő, amikor ott volt a legjobb víz az egész városban. Például, amikor még mi is ott laktunk, nagyon jó volt a víz, de úgy tudom, hogy még utána is.

Ismeretlen_11533 2009.02.01. 18:29:04

Az elejére nem emlékszem. Mi közel húsz éve lakunk itt, de mintha mindvégig klórozták volna a vizet. Ha nem elég hideg, akkor kifejezetten büdös. Nem szeretem inni igazából. Lehet, hogy húsz éve még jó volt. Úgy gondolom, hogy mi is a ugyanazt a vizet isszuk, mint az egész főváros. A gellérthegyi tisztítottat, klórozottat.

Samu 2009.02.02. 22:31:06

Mi 1971-ben költöztünk el Óbudáról. Akkor még nagyon jó volt az óbudai csapvíz. (Én egyébként mindig megittam a csapvizet azóta is, bárhol laktam a városban. Most is azt iszom, ha szomjas vagyok. Nyilván ízlés dolga is, de azért szerintem nem is egyforma mértékben klórozzák. Van, amikor jobb, van, amikor rosszabb, és nem is mindenütt egyforma. Legalábbis nekem ez a tapasztalatom. Amikor a legutóbbi nagyobb árvíz volt, akkor már annyira klórozták, hogy engem is nagyon zavart. Amikor elvonult az árvíz, megint jobb lett.)

Ismeretlen_11533 2009.02.03. 08:05:33

Éppen tegnap beszélgettünk arról egy társaságban, hogy mekkora bizonytalanságban élünk afelől, amiket iszunk, eszünk. E340 és társai, gyümölcslevek összetétele, a tej, stb. Ezek között biztos nem a legrosszabb a víz, melyet szűrnek, tisztítanak, fertőtlenítenek (klór). Azért nem igazán szoktam sokat inni belőle. ellentétben saját anyámmal, aki sokszor nagy űrtartalmú bögréből ivott, hogy annyit kortyoljon, amennyihez éppen kedve szottyan. Akkoriban, (40 éve) valóban üdítő volt a csapvíz. Akkor Zuglóban laktunk, ott jó vizet ittunk.
süti beállítások módosítása