Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2009.03.01. 13:00 emmausz

Kérlek benneteket!

Kedveseim!
Miklóst este bevittük a Margit Kórházba magas vérnyomása miatt. Délután panaszkodott, hogy kóvályog és a szíve gyorsabban ver, mint szokott. Elővettük a vérnyomásmérőt, hogy a pulzusát megnézze, de nem a pulzusa volt rossz, hanem a vérnyomása 243/107/75. No, mondom, ez így nem jó. Felhívtam egy orvos ismerősömet, hogy segítsen, ő azt mondta, ne várakozzunk semmire, mentő és kórház! A mentők azt mondták, hogy ha nem fullad, vagy a szíve nem szorít vagy ver jobban, mint szokott, akkor hívjuk az ügyeletet, vagy menjünk oda.
Hívtam is és oda is mentünk (fiunk Miklós [Mica] volt a sofőr), ahol szintén ilyen magasat mértek. Majd adtak egy erős gyógyszert neki, amitől 210 lett, persze még ez is sok. Kapott még egy adagot, amitől 190-re csökkent, de ez is soknak találtatott, így került a Margitba, ahol először úgy gondolták, hogy ha csak 190, ezt otthon is átvészelheti, de Mica közbeszól, hogy igen ám, csakhogy ezt 240-ről vitték le két adag gyógyszer bevételével. Ezért ott is megmérték hát, és ismét 240-et mértek.
Ennek a fele se tréfa, mondták és bent tartották, vért vettek tőle és infúziót adtak neki, amely remélhetőleg leviszi a magas vérnyomást. Mi 10-kor eljöttünk Micával, hadd pihenjen. Egy háromágyas szobában van egyedül a Bécsi úti Margit kórház B épületének negyedik emeletén: 419-es szoba. Ma délelőtt bent voltunk nála, a feje még mindig kóvályog, de a vérképek eredményei után már az általuk összeállított gyógyszereket kapta. Bejött hozzá a bátyja és feleségével, és a húga is. Ez jót tett neki, mert mondja, hogy a feje most már jobb. Tudjátok, a szeretet gyógyít, és most ebből kapott nagyobb adagot.
Hiszen még az Úr is meglátogatta őt!!!
Holnap majd többet tudunk a kezelésekkel kapcsolatban, de addig is kérlek benneteket, hogy imáitokkal támogassátok gyógyulását. Köszönöm!
U.I. Kértem, hogy mindennap írjon azért egy postot, majd én bemásolom.
Tücsi

4 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr825168332

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

leányod 2009.03.02. 20:16:12

Édesapámnál bennt: - Nővérke: Ohhhóó, csalánba nem üt a ménykűűű!!!! - Apa: (sóhajtva lehajta a fejét) Csalánba csalánba, mi van ha én nem csalán vagyok!--Szerintem se- gondoltam magamban. És tényleg olyan volt, mint egy törékeny virág. "Légyszives rajzolj nekem egy bárányt!"

Samu 2009.03.02. 20:57:23

Keves Mick! Pár nap kihagyásom volt most blog-olvasásban, így csak ma olvastam el azt is, hogy kórházba kerültél. Mielőbbi gyógyulást és teljes feépülést kívánok Neked!

Samu 2009.03.02. 20:57:59

Keves Mick! Pár nap kihagyásom volt most blog-olvasásban, így csak ma olvastam el azt is, hogy kórházba kerültél. Mielőbbi gyógyulást és teljes felépülést kívánok Neked!

leányod 2009.03.02. 22:06:25

Még, pici-gondolatom:...A Kis hercegből idézett mondat (ahogy tettem az egyik kommentben), nem egy értelmezést akarna maga után vonni, hanem csupán hangulati kép, ami erőt adhat... bár most azért kicsit szomorkodós hangulatban vagyok, és ez a kép is szomorú most azt hiszem. ...De miért is szomorkodunk? ..........de, miért is nevetnénk? - jaj, jaj, itt görnyedek a gép felett, kicsit kétségbeesett helyzetből, mert én pillanatnyilag semmi vagyok a nagy univerzumban, és most nekünk rossz, illetve, ahol apámnak rossz, és én tehetetlen vagyok adott esetben, s most szembesülök megint avval, hogy nem figyelek Rád eleget Apókám. Hajjaj! Na jó, félreteszem a kétség hangjait. Szeretlek Édesapám és szeretném, ha nem fájna, és nem lenne félelmetes, és ha sokkal többet tudnék Rólad, mint amennyit elárulsz magadból. .....Illetve azt szeretném , hogy magával ragadjon minket, az a Pilinszky által elhíresült gondolat, miszerint az ember nem csupán a történelembe belecsöppent lény, hanem inkább drámai lény, ahol egyszer megfeszülünk, máskor pedig ölelkezünk, szeretteink karjaiban. Csupa felemelő dolgok.
süti beállítások módosítása