Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2009.03.06. 22:06 emmausz

Egészségügyeink

–  Kati tegnap befejezte a masszőrtanfolyamot. Négyesre és ötösre. Felesküdött, mint az orvosok. Verebet lehetett vele fogatni. Nem tudom, akadt-e valaki, aki fogatott vele.
– Mica fogai az óvodáskori fluortabletták bevétele óta épek. Tegnap megtört a varázslatos időszak. Tömni kellett életében először az egyiket.
– Tücsi megtudta, hogy befekhet az Irgalmasokhoz jövő kedden, hogy két hét elteltével még egészségesebben kerüljön elő.
– Magam tegnap este elég rossz állapotba kerültem, mert szaporává lett a szívverésem. Éjfél után fél kettőkor aludtam el. A dologra több mint 1 liter almalét, narancslét ittam meg. Az egyik kombinált csökkentőszer okozta, mint kiderült. Csodálkozott a kezelő főorvos, miért nem panaszkodtam az ügyeletnek.
De hiszen azért vagyok itt, mert nem szoktam panaszkodni.
Amikor behozott Mica, kértem, hogy ne haragudjon, amiért rosszul vagyok.
Tréfából szoktam mondani: az lesz a vég, hogy írok egy cetlit, és kiteszem az asztal sarkára ezzel a szöveggel: „Bocs. Meghaltam”
Ma urológia. Megerősítették, hogy elmúltam 62 éves. Ez problémákat okoz, de a korral jár. Zűr nincs.
Hétfőn meg szív ultrahangnak nézek elé. Aztán lesz, ami lesz. Közben, remélem, lesz alkalmam Kosztolányival vitatkozni, mert vastag könyvét olvasom.
Most péntek van és délután. Kisütött a nap. Hazament a bőbeszédű kolléga. Csönd van és nyugalom, olvasok.
Tehát folytatom Kosztolányit.
A nyelv csakugyan élő. Meglep, hogy így örömködik: a nyelv szeret minket, hiszen anyánk, mindent odaad, csak egy kis törődést kér. Hát nekem ez így túlontúl költői. Az anyanyelv nem azért az, mert megszemélyesítés alanya az anya, hanem azért, mert ki-ki anyjától tanul meg  beszélni. Így hát az anyától tanult nyelv az anyanyelv.
Ír még az úr szó használatáról. Istennek azt mondjuk: Uram!
Vannak ilyen-olyan urak. De van egyfajta pejoratív is, erről Kosztolányi (még?) nem tud: Józsi úr, Sanyi úr, Béla úr. Lekezelő.

A hétvégén nem tudom meglátogatni Miklóst, mert óvári unokánk 5. születésnapját ünnepeljük, és nagyon vár, merthogy akkor „buli” lesz, és már hetek óta számolja a napokat, az órákat és a perceket, szó szerint. Vasárnap, késő este érek haza. Reményem szerint a következő postot már Miklós írja be a gépbe.

 


Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr625168339

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása