Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2009.03.10. 22:10 emmausz

Utolsó napom a belosztályon

Kedd reggel: egy napja velünk van Z. (85). Mondom, itt van velünk, de ez csak részben igaz. Három órakor ébresztőt fúj. Négy órakor megkérdezi, hány óra van? Ötkor újra. Hat órakor felöltözik utcai ruhába, s elmondja, hogy már ilyenkor nem tud aludni. Fogalma sincs, hol van. A lányom, feleségem, testvérem-fogalmak keverednek benne. Felöltözött, mert mint mondta, dolgozni indul. Mondom neki, hogy ma nem kell dolgozni, hanem vizsgálatokra fog menni, vizelési nehézségei miatt. Hozzáteszem: ajánlom, hogy vetkőzzön pizsamára. Azonnal rááll. Elfogadott engem alfa hímnek, vezérürünek: megteszi, amit kérek tőle. Na ez se sűrű az életemben. Kinézek az ablakon. Két madár halad az égen. Pontosabban araszolnak. Hol meg-megállnak egy-egy pillanatra, majd nekilódulnak levegőt hasítani. Nem ők repülnek rosszul, az üveg egyenetlen. Innen a mókás megújult rugaszkodásuk.
Mozogni kell.

Mozgunk.
Mint párduc a ketrecben.
Körbe-körbe.
A folyosó 60 méter hosszú. A végén kilátással a Hármashatár-hegyre, a Kiscelli Múzeumra. De a többi ablak is érdekes látványt nyújt(ana). Az utca forgalmát, nyüzsgését. Ha normálisan ki lehetne látni rajtuk. Az jut eszembe, hogy szép visszatérő cserkészfeladattá lehetne az ablakok ismételt tisztítása. Teljesen más közérzetet adna a tiszta kilátás a környékre. Hiszem, hogy a kilátástalanság nyomasztólag hat a betegekre, akik szeretnének perspektívát látni, mégpedig tiszta perspektívát. Arról nem is beszélve, hogy növelné önérzetüket, hogy gondoskodnak arról, hogy tiszta miliő vegye körbe őket.
Egyelőre nem így van.
Önsorsrontók vagyunk. A tömegközlekedési eszközök összefirkálásával gondoskodnak erről, akik az üvegeket rendre összekarcolják; akiket zavar a transzparencia, az átlátszóság.
Felkezelő magatartás                
A lekezelőt jól ismerjük. Arról szól, hogy „felfelé” senki sem ideges, Lefelé bárki nagyúri jókedvének megfelelően lekezelő lehet.
http://emmausz.blog.hu/media/image/200903/1. Ma hajnalban Z. „dolgozni indult” – mint mondtam.  Engem felettes énjének elfogadott, akitől függ. Csakugyan azt javasoltam neki, hogy vetkőzzön vissza, mert nem otthon van, hanem kórházban, nem kell dolgoznia, hanem vizsgálatokra megy. Elfogadta tőlem, azonnal szót fogadott.
2. Tegnap óta itt fekszik a híres ember. Ismerem innen, ismerem onnan. Ő csak onnan látott már engem, bár akkor sem találkoztunk személyesen. Hosszasan nézett, én vissza. Neki nem kell mondanom, hogy kicsoda, mert nagyon is tudja. Ő nem kérdezte, hogy honnan ismer. Miért is tenné. Hamar elfeledne.
Nem új annak, aki figyelemmel kíséri posztjaimat, hogy ma meleg csákányváltás történt. Ma Tücsi vonult kórházba: kicsit délebbre mint én voltam. Csak egy röpke fél órára találkoztunk, amíg ő fölfegyverkezett némi gyógytornára, és aztán uccu két hétre befeküdt, hogy feltuningolják. Kérlek Benneteket: lélekben legyetek mellette. Köszönöm.
És nektek is, kedves irántam Érdeklődők, imádkozók, sorsomat figyelemmel kísérők valamennyien! Este hazajöttem a kórházból, nem is kell visszamennem, feltehetőleg.
Innen és e sorokon keresztül köszönöm meg felém fordulásotokat, empátiátokat, gyógyulásom érdekében tett lelki mozdulásaitokat. Nem tudom, mit tartogat számomra az élet, de akármi legyen is az, úgy lesz jó.

Még egyszer köszönöm kedves Mindnyájatoknak!
Törekszem normalizálódni.
Különös szervi deformitást, kórós elváltozást nem hoztak a tetőtől talpig elvégzett vizsgálatok. Feltehetően érzékeny típus vagyok, aki nagy amplitúdóval reagál a frontokra, a háborúkra, a békétlenségekre és az igazságtalanságokra. Egyelőre zárom soraimat. Mindenkinek jó éjszakát kívánok!

1 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr855168342

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Samu 2009.03.11. 10:12:29

Kedves Mick! Örülök, hogy már otthon vagy. Vigyázz Magadra! Gyógyulj meg teljesen! Tücsinek pedig hatásos kezelést és szintén gyors gyógyulást kívánok!
süti beállítások módosítása