Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2009.03.11. 11:43 emmausz

Zárójelentés

Az az én bajom, hogy nincs semmi bajom.

Illetve. [Muszáj az illetve szóról ideidézni azt az „utolsó mondat”-os viccet, amely így szól. Mi volt a raliverseny mitfahrerjének /segédpilóta/ halálát megelőző utolsó szava? ... Illetve ... :]   A kórházban tetőtől talpig átvizsgáltak, és arra a megállapításra jutottak, hogy semmiféle szervi elváltozásom nincsen. Funkcióim is rendben vannak, mindenem koromnak megfelelően működik, beleértve a meszesedések mértékét is, agyam, szívem, vesém, lábam, rendben, májam kicsit nagyobb, prosztata dettó, de nincs komoly problémám semmivel.
Ha pedig nincs, akkor nem is vagyok beteg.
Persze ez nem igaz teljesen.
Fogynom, diétáznom kéne, mert azért a rosszkoleszterinem veri a 6-ot.
Jó, jó.
Csak a vérnyomásom magasabb a kelleténél.
Betegségem egy mondatba sűrítve: „Idegi alapon vagyok ideges.”
Sejtettem korábban is. Most megpróbálok csak a szépre koncentrálni, és azt ismételgetni: nem kell félni, nem kell semmit mellre szívni, lehetőleg meg se hallani. Majd elmúlnak a bajok, én magyar nemes vagyok.
Ez hát a minimális program túl azon, hogy beszedem engedelmesen a hetvenhétféle gyógyszert és meghallgatom a hetvenszer hétféle jó tanácsot. Soroljam? Orbáncfű tea, Ágyásból kihúzott bio-fokhagyma azon nyersen, kefir, sok gyümölcs, nagyon sok zöldség, de lehetőleg keveset egyek, bár az is rossz, ha hamar fogyok.
Aki ugyanis génöröklöttségénél fogva kövérkés, az akkor valósítja meg saját genetikai programját, ha kövérkés marad, aki pedig sovány, az akkor, ha az marad (Igen, ezek rendre be szoktak válni. A soványságra hajlamos nyakló nélkül ehet, a kövérkés pedig csak nyaklóval, és még akkor is elhízik.)

A minimális programnál azért van jobb: Nemes Ödön jezsuitáé.
Ő azt mondta: elfogadom a betegségemet Istenért szabadon, örömmel és szeretettel. Ha Ő úgy gondolja, megtartja bajomat. Pál is azt mondta magáról: „Elég nekem a Te kegyelmed.” Ha pedig úgy tetszik neki, kihoz a feszültséges helyzetből. Nem tiltja, hogy védekezzek a baj ellen, de mivel minden kegyelem, előfordulhat, hogy tetszésére van esetemben a vérnyomásesés.
A sorsom kétesélyes alakulását megpróbálom szabadon, örömmel és szeretettel fogadni az Ő kezéből. Mi nyugtat meg, ha nem ez?
Muszáj még a reggeli miséről írnom. Lementem a reggeli helyi misére. Mindenki szabadon, örömmel és szeretettel keresett meg, és a legtisztább gesztussal fordult hozzám. Elmondták, hogy „gondoltak” rám fohászkodással, empátiával, és érdekes módon arról kezdtek beszélni, hogy beszámolóim eljutottak hozzájuk, és érzésük szerint többet kaptak tőlem, mint én tőlük. Ez meglepett és nagyon jól esett. Bár hogyan lehetne ezeket a belső rezdüléseket mérlegre tenni. A plébános, egykori osztálytársam is szeretettel vigasztalt: prófétai szavakkal. Egykor együtt leszünk odaát az üdvösségben:
Hát ne izgassam magam egyáltalán.
Nem izgatom.
Hogy mit hoz még a mai nap, nem tudom.
Bizakodással és nyugalommal teli várakozással tekintek elébe.
Ami pedig kóros mivoltomat illeti, kénytelen vagyok egy kabaréjelenetre hivatkozni, mely az Antivakarin címet viseli, és amelyet próbálok megidézni: A három szereplő között folyik a párbeszéd. Az asszisztens behívja, az orvos kikérdezi a beteget, amaz meg válaszolgat. Mindjárt az elején a rendelő ajtófélfájának dörzsölgeti a hátát. Arra panaszkodik, hogy nagyon viszket a háta. Felír neki a doki antivakarint. Kisvártatva jön vissza a páciens, hogy jó ez a gyógyszer, csak most meg zsibbad a nyaka. Kap rá antinyakarint. Ettől meg attól az újabb gyógyszertől megint más és más, újabb baja keletkezik. Úgy ötödszörre is jelentkezik a beteg, az asszisztens behívja, az orvos kikérdezi, amaz meg válaszolgat a kérdésekre. Azt mondja: Kedves doktor úr, vakságom megszűnt a felírt tablettától, csak az a baj, hogy
azóta nagyon viszket a hátam.                 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr865168343

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása