Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2009.04.30. 09:37 emmausz

Teázom

Te ázol itt? – szól a szójáték. – Teázik a nyavalya. Nem látod, hogy az eresz alá húzódtam az eső elől!
Teázom.
Igenis teázom, mégpedig pancser módra.
A szakképzett teázó nem issza meg a filteres teát, csak a pancser, akinek mindent el lehet adni.
A szakképzett tudja, hogy a filteres tea raktársöprés hozadéka, a porrá törött teahulladékot tasakolják és adják el pénzért, ahelyett hogy a szemétre vetnék.
Mindez persze csak a teacserjéből készült füvekre igaz.
Amit én iszom az egészen más.
Az én teáim vízpótlók.
Sok folyadékot kell innom, mint mindenki másnak. Ám a csapvíz olyan klóros, hogy inkább teát iszom, helyesebben filteres teaszerű főzeteket.
Tegnap egyik tasak ellentmondásosságait már ecseteltem egy postban.
Most folytatom még egyszer, utoljára.
Mai Picc-wiccem így szól:
A tasak elején: Rosehip  peach. Ez ugye csipkebogyó – őszibarack.
A hátán több nyelven valami, magyarul pedig ez áll: Őszibarackízű csipkebogyó tea hibiszkusszal. A tealógató kanóca végén fityegő papírlapocskán: naturally coffeine-free. A végét elhiszem, mert se a mű-őszibarack, se a csipkehús, se pedig a vélhetőleg hibiszkuszvirág szirma naturally (természetesen) nem tartalmaz koffeint.
De az őszibarack csipkebogyó az sugallja, hogy ebből a kettőből keverték ki. A háta szerint őszibarack nincs is egyáltalán benne, csak természetazonos észtere, aromája, viszont van benne hibiszkusz. A tasak elején a hibiszkusz mint már tudjuk, említve sincs.
Ezek után senki se csodálkozzon rajta, ha kételkedem benne: bármelyikhez köze van a csomag tartalmának. Hátha csak egy semleges ízű fűcsomó van apróra darálva és mindenféle aromákkal feljavítva.
Nem emlegetik pl. a színezékanyagot, pedig nagyon színes ez a tea.
Mitől?
Bíborcsigától vagy csakugyan hibiszkusz is van benne?
Esetleg mű-hibiszkusz, mű-csipkével? Láthatjátok, mi nem tetszik nekem: a feliratok hiteltelensége.
Nem egyszerűbb volna ráírni, hogy kotyvasztottunk valamit valamikből, az elkészült anyagnak van színe és szaga, némi íze, váljék egészségedre!
A többi pedig humbug, legalábbis zagyvalék.
A teának egyébként valóban olyan mindenféle íze volt. Lehet, hogy őszibarack-csipke-hibiszkusz ízek voltak ezek, de az is lehet, hogy nem. Hiszen a keverési arányokról se tudok. Lehet, hogy volt benne egy bögrényi léhez arányosan adagolt őszibarack-aroma, lehet, hogy nem, de hogy azon túl a hibiszkuszt és a csipkét milyen arányban keverték, talán maga a cég se tudja.    
Tessék mondani, akkor mit ittam?

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr625168417

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása