Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2009.05.26. 16:15 emmausz

Vad kontrasztok

Ma munka után elindultam fotózni. Főleg az ünneplő ruhát öltött jázminbokrok érdekeltek, mert virágaikkal sűrűn telehintve olyanok, mint egy virágmintás női ruha. Le is kaptam őket néhányszor és néhány helyen. Akiket nem kaptam le: a Kelemen L. utcán kéregető férficsapatot. Négyen-öten lehettek, egyikük olyan abroncsot viselt a fején, mint http://emmausz.blog.hu/media/image/200905/1994-ben Horn Gyula. Akkoriban a bazárosok lecsaptak az ötletre, és legyártattak műanyagból egy adagot. Nem tudtam megállapítani, hogy a koldusnak gagyi vagy igazi fejtámasza volt-e. A társaság elég maffiózónak tűnt különben.

Még nincs vége. A Szépvölgyi úthoz érve beléptem a kutyasz.-os, kisült parkba, és nemcsak jázmin-bokrok voltak ott, hanem egy hortyogó hajléktalan is. Neki az itt következő kuruc kori verssel kedveskedek.

http://emmausz.blog.hu/media/image/200905/1.        Mit búsulsz kenyeres, midőn semmid nincsen?
Jó az Isten, jót ád, légy jó remínségben.
Fölnyílik az idő majd az gyönge fűre,
Hova két szemünk lát, elbújdosunk ketten.

2.        Oh, édes pajtásom, hogyne búsulkodnék,
Mikor az sok gondok rajtam uralkodnak,
Sok gondolkodások szüntelen fárosztnak,
Minden órán engem elmémben bágyosztnak.

3.        Rongyos az dolmányom, kivan az oldalom,
Az sok folttul ugyan nehéz az nadrágom,
Hátom lapockáját veri az kalpogom,
Zsírtul ködmenyem is igen megavult már.

4.        Az köpönyegem is igen jó viselt már,
Az sok eső miatt vagyon benne sok kár,
Mind elrothasztotta az csizmámat nagy sár,
És nyereségemmel kerest pénz szűkön jár.


8.        Az farkasbőrömnek lekopott az szőre,
Pókháló palackom az szegen bélepte.
Nyargalódzik rajtam az tetvek serege,
Mert szurkos az üngöm, nincs ki fejérítse.

9.        Kurva már az anyja! mint élhetek, élek,
          Kivetem hasamat az szép verőfénynek,
           Csak úgy dohányozok az midőn éhezek,
Így én is másokkal szépen eltöngődek.
Így valahogy. Nagyon erős a nap, legalább hetes UV fokozatú a sugárzás, nagyon erős a kontraszt a napos és árnyékos helyek között.
Tovább is van: mondom még. Az autónknak muszáj napon darvadozni. Mikor beszállok, van vagy hetven fok belül. Hazaérve a slusszkulcs vasa égeti a kezemet, és nem kontakthiba okozza.
De aztán…
Idebent őrizzük a hűvösséget, s tetézem egy enyhe ventilálással. Azért is vagyok képes beszámolni ezekről a vad kontrasztokról.                   

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr135168452

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása