Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2009.07.04. 20:34 emmausz

(Fotó)témák

Ha korábban egy ilyen komfortos fotógépem lett volna, a vécére is magammal vittem volna. Ma Mosonba mentünk rokonokat (unokák és a család) nézni, a gépet itthon hagytam. Ekkora távolságra cipelni a 35 dekás gépet… Na nem. Tücsi is mintha csak hanganyagot regisztrált volna mobilján.
Pedig.
Sajátos fotótéma a sokasodó szélkerekek „erdeje”. Egy magányos masina hazafelé éppen az országút irányában árválkodott, mintha a sztrádából nőtt volna ki. Az út persze illedelmesen elkanyarodott a szélkeréktől.
A legnagyobb „vadállat” egy-egy gólya volt, mely a tarlón a torzs közt próbált szerencsét. Sikerük nem maradhatott el, hiszen a kombájnok lekaszálták a védelmet nyújtó búzát; szalma se maradt utánuk. Gondolom, a meglepetéstől fel se ocsúdtak azok a békák, melyek végül a gólyák étlapját gazdagították.
Meglepetésként ért a meglepetések között, hogy nagyon szép, színes, a visszatérő hatalmas esőzésektől jól „locsolt” és fejlett napraforgómezőkkel találkoztunk. Ez nagyon szép növény. (Na ezt kár volt ide írni, kinek van más véleménye?) Igazi fotótéma közelről, messziről fényképezve egyaránt. Engem az lepett meg, hogy ezek a napraforgók nem engedelmeskedtek nevüknek. Minden tányér hátat fordított a napnak. Akkor meg miért nem naptólfordulók-nak hívják őket? 
Nem tudom, nem is értem.
Megutálták az erős UV-t? Ettől csinálnak hátraarcot?
Ki tudja?
Korábban írtam a Nagybakszakállról, mint hálás fotótémáról. Minap Czanna készített egy szép sorozatot róluk, röpködő és reászálló rovarral, tán darázzsal. Akkor viszont ejtem a témát. Az nem jó, ha mindenki ugyanazt a témát lovagolja meg.

Bár az is igaz, hogy a Baross utcában minden pincében kárpitos működött, a Kárpátia-udvarban meg egyházi könyvesbolt – és mind megéltek belőlük.         
Arról illene írni, amit Móváron tapasztaltunk. Hát legyen. A gyerekek szépen fejlődnek, okosodnak, élnek és játszanak. Viselkedésük függvényében jutalompontokat szerezhetnek, és tetszik nekik ez az érdekeltség. Ágostonnal vagy másfél óráig négy puha gumilabdával egyérintőztünk, fociztunk a hosszú előszobában, a lányokkal – Zsuzsával és Blankával – pedig beszélgettünk. Kedves nap volt a mai, csak kicsit sok a 3-3 órás buszút, mely keretezi ezeket a kiruccanásokat. Hazafelé jőve nem volt kedvünk az Auchanban bóklászni. Hazasöpörtünk pihenni. 

 

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr655168505

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása