Megint koraeste van, és csak most jutok a bloghoz. Reggel a szokásos bevásárlás
után a mai napra rendelt korrektúrázással telt a napom, amíg meg nem untam.
Ekkor, leálltam a munkával. Felhagytam vele, mint Forest Gamp a futással.
Tücsinek mondtam mielőtt kérdezte volna: – Meguntam.
Ebéd után porszívóztam, majd pedig Mica összetört ágyába próbáltunk egyesült
erővel életet lehelni. Aztán csak befejeztem az unalmaska javítgatást, majd
elmentem zuhanyozni.
Közben a felhők is megzuhanyozták a természetet, kint zuhog az eső.
Most itt ülök megfürödve, és elmondom nektek, hogy újabban dagadtabb a lábszáram
– a vízhajtó szedése ellenére.
Pedig jó vízhajtóm van: Pretanix.
(Ez csakugyan jó, mert van a nevében iksz. Sokkal hatásosabb, és kétszer annyit
lehet érte kaszálni, ha X-betű van a nevében.) És mégis dagadok.
QQ szerint a bőséges-hőséges időtől van. Ez télen kiderül,
hacsak nem mi leszünk mától kezdve a forró égöv.
Szerintem ez a térfogatnövelőktől van. Ez Besenyő bácsi véleménye szerint is
lehetséges. Utánajártam ennek a google-on.
Íme kutatási eredményeim: Jelenleg térfogatnövelő
adalékanyagként az aszkorbinsav (E 300), a kalciumfoszfátok (E 341), a
difoszfátok (E 450), a nátrium-, kálium-, illetve ammóniumkarbonátok és a
glükonsav (E 574) használata jellemző…
Ott tartunk, hogy egy élelmiszerben döntően a vizet, az adalékanyagokat, a
levegőt és a díszes csomagolást, valamint a gyártó és kereskedő munkadíját
fizetjük meg, és csak kis mértékben az alapanyagot.
Hínnyeazannyát!
Az élelmiszeripar kéretlenül növeli a zsemleevésen keresztül a térfogatomat, én
meg még fizetek is saját rongálásomért!
Nem így lesz ezután. Mindent timsózni fogok, hogy térfogatösszehúzással ellensúlyozzam
a növelést.
Egyelőre még Ergam cseppet nem alkalmazok. Nincs benne X.
Utolsó kommentek