Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2009.11.24. 12:09 emmausz

Mindennapi műbalhéink

– Volt egyszer egy dél-amerikai sorozat a tévében, talán Izaura volt a címe, mindenesetre Izauráról szólt, meg néhány más bárgyú alakról, akik környezték. A hosszú sorozat minden része feszültséget szított. Izaura kiszolgáltatott helyzetben leledzett, és mindenki sorsa jobbrafordulását várta. Nem viccelek: Magyarországon több helyen gyűjtést rendeztek Izaura rabszolgasorsból való megváltására.
– A másik hasonlóan elképesztő marhaság szintén onnan-valahonnan való: ebben Lucesitát – vagy hogy hívták – gyötörték mindenféle kisstílű ökörséggel. Hol a lányát szúrta meg ollóval valamilyen idióta, hol a Mirta nevű szolgáló tett neki keresztbe, de hogy idétlen és pitiáner sztori volt hetvenhét részre hígítva, az tuti. A lényeg: Lucesitát mindenki valahogyan meg akarja gyilkolászni, mint a Tanúban Bástya elvtársat (csakhogy az utóbbi film műfaja: paródia).
– Most meg itt van a maga színkavalkádjával az 54 részes koreai sorozat, A palota ékköve című. Ennek csinos női főszereplőjével hajszálra ugyanez folyik. Folytatásonként akarják megkínozni és kivégezni. Megkegyelmeznek neki mindahányszor (miként a Kishercegben a patkánynak, de az meg mese), mert nincs több főszereplő, és még csak a 40. részt sugározzák. Ki tudja, még hányszor kísérelik meg felnégyelni, miközben a néző nyugodtan szemléli a műbalhét az előzőek ismeretében.
Nem feladatom állást foglalni az influenzajárvány ügyében tekintettel arra, hogy orvosi-gyógyszervegyészeti-kutatói szakkérdés az egész. Még olyan tanácsot se kívánok adni senkinek, hogy oltassa be – vagy éppen ne – magát.  (Saját családom egyik fele oltatta, másik fele nem oltatta be magát. Tanúsíthatják, senkit nem beszéltem rá, és nem beszéltem le róla.)
Egy dologhoz szólok csak hozzá, nevezetesen ahhoz a riogatássorozathoz, mely a tényleges járvány kialakulását megelőzte, és amelyet olyannyira túljátszott a tömegtájékoztatás, hogy óhatatlanul az előbbiek analógiája jut az eszembe. Mi is jutna, amikor a már-már őrültséghez közelítő gyakorisággal sugároznak orvosos-halálos beteges sorozatokat, mintha az egész világ legfontosabb dolga az volna, hogy kínlódjunk-hospitalizálódjunk a dögletes (ál)valóságok láttán fél életünket e sorozatok előtt ülve. Egy ily módon előkészített társadalomnak naponta ötször eljátszani, hogy kit, mikor, hogyan oltogatnak, enyhén szólva gusztustalan, számomra érdektelen is, nem úgy a gyógyszergyártóknak.
Fél évszázad tapasztalatával a hátam mögött nyugodtan állíthatom, hogy a kevesebb több lenne. Hitelesebb lenne. Ennyi „oltogatás” után ki hiszi el a nagyérdemű tévénézők közül, hogy nem egy újabb trükközéssel néz farkasszemet.
Bevallom becsületesen, előttem teljesen hiteltelenné vált az influenzáról szóló, gerjesztett hisztéria. Mielőtt rám döntenétek a számítógépet, azonnal hozzáteszem: ez magánvéleményem, amihez – tudomásom szerint – jogom van. Kialakulásában kifejezetten a tévében naponta látottak játszottak szerepet.  
Ez is egy sorozat, amely igyekszik félelmet szítani: ha nem oltatod be magadat: akár meg is halhatsz. Hadd legyek ennyire cinikus: ha beoltatod magad, akkor is.
Megtörtént eset, noha alig hihető: Az egyik szerzetes (85 elmúlt) meséli. Kórházba került kivizsgálásra, ahol aziránt érdeklődtek többek között, hogy mikor röntgenezték utoljára. Ő rezzenéstelen arccal mondta: Soha életében nem röntgenezték még meg. Nosza, sebtiben megtették. Hála Istennek, nem mutatott a felvétel semmiféle elváltozást.

2 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr825168709

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_110272 2009.11.24. 12:32:28

Szerintem is hiszti az egész influenzás téma. Amúgy is a megelőzés híve vagyok, mint az oltásé. Hajrá, alma, vitaminok! Legalább nincs mellékhatásuk...

mick · http://emmausz.freeblog.hu 2009.11.24. 16:50:08

Köszönöm véleményedet. Mick
süti beállítások módosítása