Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2010.03.27. 15:17 emmausz

Útszéli élményeim

Mindig zavarba jövök, ha virágot kívánok fotózni, mert zömüket nem tudom nevükön nevezni. Ma pl. egy szuper mini fehér szirmú aprósággal próbálkoztam. Majd mutatom. Valamerre el kell indulnom, ha csavarogni kívánok. Ez általában a rét, s míg a közlekedési eszközökhöz érek, nagyjából tudom is, merre fogok bolyongani.
A réten az út mentén áll egy szelektív hulladékgyűjtő. A kukázók az üvegekre buknak. Párosan közelítik meg a gyűjtőtartályt, nekiveselkednek, hogy felborítsák. Ez általában azért sikerülni szokott. Ekkor egyikük bemászik a tartályba, és a törmelékcserepekben matatva próbál visszaváltható palackra lelni, s ezeket kiemeli a rakásból.
Most nem bántotta senki a badellákat.
Mire kiértem a Szentendrei útra, tudtam, hogy a Szépvölgyi út felől megközelítem a Kiscelli Múzeumot.
Úgy is lett.
Meglepve tapasztaltam, hogy a trinitáriusok kolostora terjedelmes lehetett egykor. Több nagyméretű szobormaradvánnyal találkoztam.
A sétautak mentén hevertek. Kik és miért döntötték le őket, mikor kerülnek újra a helyükre, azt csak a Mindenható tudja. Találkoztam néhány kráterszerű horhossal is. Lehet, hogy meteor-becsapódások hatalmas gödrei. Nem tudom. Sajnos ezek nem fotogének. Mindenesetre a környékről készítettem néhány jellegzetes képet, majd leereszkedtem jól elfáradva a lépcsősoron, hogy aztán kigyalogoljak a Flóriánhoz.
Út közben lefotóztam egy táblát, mely arról szól, hogy az óbudai kisdiákoknak a szalézi rend adott időpontban ingyen reggelit kínál. Bravó, mondom, elismerve a rend nagylelkűségét. Szégyen, gondolom rögtön utána, hogy egy agrár országban sor kerülhet ilyesmire.
A Főtáv egyik központját is lekaptam, mely ki van iktatva a rendszerből, és eladó. Tényleg, nem akartok véletlenül egy működőképes távfűtőműveket venni?
A Kiscelli út végétől aztán busszal haza. Megnéztem, mikor készült a csuklós Ikarus, amivel hazajöttem. 1989-ben. Ez csakugyan 21 éves.
Egy krapekot lebuktattak az ellenőrök. 6000 ft-ra bírságolták. Velem nem volt szerencséjük, éves bérletem van.
Az jutott eszembe, hogy a gyerekkorunkban sokat játszott rabló-pandúros játékban, ha a hajdú vagy a bíró házát sértegetni merte a szegény ember, azt bizony „kiosztottuk” a játékszabályok szerint. Alkalmazni kellene az ellenőrökön is: „Hogy mered a fizető polgár háza táját sértegetni!” Tüstédes tüstént fizess most 1000 forintot a gyanúsítgatás miatt!
Míg a buszra vártam, nem tudtam ellenállni felhőfotózási hóbortomnak.
Néhány unhatatlanul szép égi tüneményt lencsevégre kaptam.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr235168857

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása