Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2010.05.23. 18:10 emmausz

Sajnáljatok

Savanyú ilyesmit leírni, de talán a keserű még a legédesebb íz. Miért? Mert a só vízfelvevő és megtartó valami, ezért kerülendő. Az édes éhségérzetet kelt, ami miatt muszáj volna még enni, ezért kerülendő. A savanyútól természetszerűleg ódzkodom, joggal, mert az elsavasodás igen káros az egészségre, ezért szavaznék a keserűre. Hanem hát az meg igen keserű tud lenni. Így maradnak a jó kis unalmas és íztelen ételek, hogy ne legyen kedvem enni belőlük.
Ma pl. jó ízű ebéd volt. Mondtam is enyéimnek, sajnos estig kellene sétálnom ahhoz, hogy ledolgozzam a felesen felvett kalóriákat. Hozzá kell tennem, hogy mindenféle olajtól, zsírtól, vajtól és margarinfélétől is óvakodnom kell a rosszkoleszterin miatt. Viszont a medvehagyma sem jó egymagában! :-(((   
Ha nem is estig, de jó két óra hosszat csavarogtam a szigeten és Budán. A Margit-sziget spiccét hermetikusan lezárták a koronglövő klub vagy hasonló cég részére. (A demokratikus USA-ban ez nem fordulhatna elő. Az óceánpart mindenkié.) A Duna-part miért nem mindenkié? „Valaki mondja meg, hogy” „miért van ez így”!
Végigbandukoltam a szigeten, le a Margit-hídon. Majd busszal mentem a Vár alá, hogy a Mica által ajánlott szépséges házfelújításokat lencsevégre kapjam. Ennek megtörténte után hazautaztam. (Ld. fotóim) 25 fok a napon kellemetlenül meleg.
Mi lesz itt még a nyáron?
Ma van piros pünkösd napja. Tegnap a Regnum az Orczy-parkban tartotta majálisát. Egész meglepő, hogy csak kb. egy km-t kellene kocsizni, mert a Bogdáni úttól a 105-ös busszal most már fél óra alatt a nyóckerbe lehet menni. Ha tudatosult volna már tegnap bennem, alighanem odabuszoztunk volna egy kukkantásnyira.
Jövő hét után kiebrudalnak minket saját otthonunkból néhány napra, mert jönnek a kövezők leteríteni az összes helyiséget, melyeket eddig pvc borított (közlekedő, konyha, WC, fürdőszoba, étkező). S ha ők eltakarodtak, jönnek az asztalosok a megrendelt konyhabútorokat felállítgatni, s jönnek a vizesek csapot odébb rakni, s jönnek az elektromosok a készülékeket bekötni.
S nem jönnek a festők, mert azt magunk fogjuk megoldani.
A hurcolkodást is.
Sajnáljatok!

2 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr925168924

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Samu 2010.05.23. 21:30:35

Hát, minden együttérzésem ezért a rumliért. Egyfolytában foglak sajnálni Titeket. És addig hová mentek, amíg majd áll a bál a lakásban?

mick · http://emmausz.freeblog.hu 2010.05.24. 07:36:07

Manrézában, rokonoknál, ki tudja? Még olyan messze van.
süti beállítások módosítása