Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2010.06.10. 11:49 emmausz

Tézis

Tézis: Egy konfliktus oldása újakat gerjeszt.
A lakás egy felújított része a teljes felújítás után kiált.
És ennek nincs vége–hossza. (Ld. jún. 3.-i posztom)
Bizonyítás
:
1. Még egy cipőszekrény elfér az előszobában. Ma meghozták.
2. Egy hasáb alakú szekrényke fiókos a szerszámos helyére. Amaz csakugyan szétesett, kidobjuk.
3. A fürdőszobában eddig állványon álltak a tisztító szerek, hogy ne a földön legyenek. Kidobtuk. Kis szekrény lesz helyette ajtóval.
4. A törölközőtartó konstrukcióhibás. Hiába nikkelezett, olyan nyírása van, mely kitépi a falból a rajta lévő törlők súlya folytán. Ráadásul kell valami, mely térben is távol tartja a fürdőlepedőket egymástól. (A bordás fűtőtest ötlete ejtve. Túl vékony, túl keskeny, vagy éppen bunkó széles.)
5. A hátsó szobát le kell parkettázni. Nincs kifogásom ellene. Magam is jobban szeretem a parkettát. Nincs poratka, nincs felszedhetetlen kosz, beivódott gyermek pisi stb.
6. Ha már ... akkor az előtte lévő félszobát is le kell parkettázni, ott ugyanúgy kezelési könnyebbséget jelent az egymásba pattintható parketta. (A mi félszobánk túlságosan be van építve ahhoz, hogy megérje nekiugrani az előzőekben részletezett előnyökért.)
7. Felvetődött egy második WC szerelése a fürdőbe is. (Elvetve. Majd fegyelmezzük magunkat mind a négyen.)
8. Nem volt dekopír fűrészünk, pedig… Most már van.
Intermezzo. Amikor meglátom a bedobott reklámanyagokat, a friss termést látva megjegyzem: „Nem veszünk semmit.”
9. A konyhából kidobtuk a szinterezett fedőtartókat, edényszárítót. Mi lesz helyettük?
Itt egyelőre abbahagyom a felsorolást.
És ha valaki az kérdezné: Mi bajom van a korszerűsítésekkel? Azt válaszolnám neki: Semmi. A tétel nem erről szól, hanem arról: „Ennek nincs vége-hossza”. Ezt cáfold meg, ha tudod.
(Nem fogod tudni megcáfolni, ugyanis mindig lesz valami, ami a legrégebbi, és aminél van korszerűbb, újabb, többet tudó, komfortosabb…) 
Most van feladva a lecke.
Van két színes képernyőnk. Működnek, de állítólag szemrontók. (Az én szemeimet már kb. 20 éve rontják itthon és a munkahelyemen.) Elvihető.
Van egy négylapos sütős Gorenje villanytűzhelyünk, mely máig ellátja azokat a funkciókat, amire tervezték. Légkeverésre pl., nem. Levittük innen, mint feleslegessé váltat. Elvihető.
Van egy állólámpa, mely hajlamos oldalra dőlni, mert olyan, amilyen. Világít, ki és bekapcs.
Van egy kifogástalanul működő, de már régi neoncsöves lámpánk kapcsolóval, konnektorral felszerelve. Elvihetők.
Van egy erős rozsdamentes acélból készült kétrészes mosogatónk. Kifogástalanul működik.
Van egy régi, energiapazarló hűtőgépünk, egy kétcsillagos LEHEL. Elvihetők.
Van egy nem annyira régi Zanussi hűtő. Kifogástalanul működik, de váza alul rozsdás, gumija repedt.
Van egy LEHEL fagyasztó is, melynek a teteje behorpadt a hűtő súlya alatt. Kifogástalanul működik.
Mindezek elvihetők. De már nem sokáig. 14-én lomtalanítás lesz. Ingyen elviszik.
PS.: A hűtő és a fagyasztó elkelt.

Aminek egyelőre megkegyelmeztünk: Egy cserélhető (tele)objektíves keskenyfilmes CHINON fényképezőgép válltáskával. Még nem tudom, mi lesz a sorsa.***
Kollégám az átkosban a foxi-maxi speckol-.ra járt, s vele egy nem túlságosan észlény százados is. Utóbbitól kérdezte a marxizmus szakavatott előadója, hogy százados elvtárs, mi lesz a tézis és antitézis harcából.
Szás et. rávágta: Protézis.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr405168941

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása