Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2010.12.03. 21:30 emmausz

A globalizáció rabszolgái

1. Téma és variációk
Nem fogom ideírni Weöres Sándornak a fenti címről szóló verssorát (alapmondatát), leírtam 2008. ápr. 26.-i posztomban. Amit viszont ide akarok írni, az az agyamra menő civilizációs hülyeség, melynek következtében tegnap öt percen belül ötször hadarta el egy felhúzott verkli, hogy aszongya:
A kockázatokról és mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!
Ez hát a témám, melytől kiütéseim kezdenek lenni, s amelyre felírt Antivakarinra is vonatkozik az obligát marhaság:
A kockázatokról és mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Értsétek meg, hogy néha azt hiszem, elmegyógyintézetben vagyok, amikor a tévé elé ülök.
Könyörgök, változtassanak, mert megőrülök az unalomtól! Segítek változatokkal! Tehát a téma:

A kockázatokról és mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét! Ideírom néhány variációmat:
- Kérdezem: A kockázatos olvasás helyett melle hatásos, ha kezelteti orvosával vagy beteg gyógyszerészével.
- Részben gyógyít, ha orvosát kezeli, s kérdőre vonja betege tájékoztatóját, hatásos olvasással, mellékelt kockázatokkal.
- A kockázatos hatású betegségek kérdéses orvoslása mellékesen ráolvasással is tájékoztathat a kezelésről és a gyógyszerészről.
- A kockázatos orvoslás mellékezelésével hatásosan kérdezősködhet a betegtájékoztató gyógyszerésszel – olvasom.
- A gyógykocka mellékszere hatásos olvasnivalóval kezeli a tájékozott beteget, megoldva az orvoslás kérdését.
- Ha a gyógyszer orvosát megkezeli, kérdezősködjön, tájékoztassa betegségéről, olvasva a hatásos mellékkockázatokat.
- A kockázott gyógyszerészek orvosai mellett olvasó tájékozott beteg hatásosan kérdezze meg a kezelőjét.
- A gyógyszerkockák hatásai mellékesen olvasnak a betegtájékoztatóból és kérdezve kezelik orvosát.
- A hatásos olvasmányok betegesen tájékoztatnak a kérdezősködő orvosokról – mellékesen a kockázatosan kezelt gyógyszerészekről.
- A gyógyhatású orvosok olvasmányai kezeléséről kérdezze meg a mellékesben kockázó szerelőt, a tájékozott beteget.
- A kérdezősködő szerelőt gyógyítsa meg az orvos kezelve olvasmányos melléktájékoztatókkal, beteges hatásokkal: Kocka.
- A mellékesben a kockahatásról olvasgató beteges orvos tájékozódjon gyógykezelési kérdésekről a szerelővel.
- A kockahatású betegtájékoztatókról mellékesen kérdezze meg olvasott orvosát, vagy kezelt gyógyszerészét.
- A beteg kockaszerzésről olvasson gyogyósokról és kezelőorvosokról mellékelt hatásos kérdéseket. Tájékozódjon!
- A gyógyszerészek kezelőorvosa a mellékesben olvas a kockázatokról hatásos, tájékozott és beteges kérdéseket.
- A tájékozott gyógyszerészek betegesen olvassák a mellékorvosok hatásos kockakezelését? – kérdezem.
Esküszöm bármibe, hogy lankadatlanul jó tempóban még legalább ezer variációt képes lennék összehozni, mert a permutációk száma hallatlanul sok.
11x10x9x8x7x6x5x4x3x2 A számítógépem kiszámolta: 39 millió-kilencszáztizenhatezer-nyolcszáz változat hozható létre minimum! (Mert az egyes szógyökök más-más értelmet kapnak a toldalékolás után. Pl. kockázat, kocka kockás, kockázott, kockázó, kockázandó, kockáztat, kockáztatott, kockáztató, kockahatású stb…) A változatok száma gyakorlatilag végtelen.
És ehhez ezeket szavakat (11 db) csak többé-kevésbé értelmes toldalékokkal kell ellátni és megváltoztatott sorrendben egymáshoz fűzni. Több életre elég variáció keverhető belőlük. Olykor mulatságosak, olykor blődlik, de nem kell hogy megüssön a guta amiatt, hogy napjában hetvenszer hallom, hogy a férfi vagy női kereplő ledarálja ezt a semmitmondó, de annál kötelezőbb zagyvaságot. Mondjanak mindennap mást, legalább szórakozunk mindannyiszor tíz másodpercig.
Hogy lehet, hogy nincs hozzá füle senkinek a világon?!
2. Olyannyira kötelező ez, mint az egész eü (és otthon a betegek) csuklóztatása amiatt, hogy (kb. négy évtizede) minden egyes tablettához csak kipattintgatás útján juthatsz hozzá. (Szép magyar neve van: átnyomós bliszter.) Akiknek elég hosszú szakálluk van, még emlékezhetnek rá: Korábban üvegcsékből adagolhatta magának mindenki a napi betevő tablettákat. Lényegesen egyszerűbb volt a kezelésük. Most ebben is a modern technológia rabszolgáivá lettünk.
Hogy nincs szeme hozzá senkinek a világon?!
Apropó: Kellene szerkeszteni egy gépet, amely egyszerre minden tablettát kinyom a bliszterből. Kórházakban pedig ráállítani egy betanított munkást ezzel a besorolással: hivatásos bliszterkinyomó. Ötletemért a szokásos 1%-t kérem a hasznok után. 
Barátsággal: Mick

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr965169171

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása