Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2011.06.22. 07:51 emmausz

Apokalipszis

Minden rosszban van valami jó – a bűnt kivéve. Azt mondhatni, hogy meglehetősen szélsőséges időjárás tépázza a világot, köztünk hazánkat is. Történt pedig, hogy néhány hete, egy erősen viharos délutánon a szokásosnál is sűrűbben csapkodtak a villámok. Cikáztak egymásután hosszú ideig. Egyszer csak a tévénk megunta a további szolgálatot. Kaphatott egy plusz feszültséglöketet. Nem halt meg egészen, de a színkomponensekből egy vagy több, ki tudja, megadta magát. Azóta minden egyes képkocka dominánsan vörös.
Egy ízben, egy éppen vörösen villódzó nagyobb tavat láttam meg a monitoron.
Ez olyan, mint a világvége – jött a felismerés –, amikor az ég és föld erői megrendülnek, kő kövön nem marad, megváltoznak a fényviszonyok, vajúdni kezd a föld, és átalakul, mint az ember a halálban vagy a születésben.
Elkezdtem fotókat készíteni: tegnap este egy sorozatot, és ma reggel egyet. Ma azért, hogy megmutassam a vizet az apokalipszis idején. A hetvenhét csatorna között rátaláltam egy tengerből mentést ábrázoló képsorra, mely képek így, vörös tónusban, még sokkolóbbak.
Egy ökumenikus műsor pedig az egyházakat mutatja vörösben – mintegy „a katasztrófasorozat idején”. Úgy gondoltam, hogy érdemes feltenni az albumba őket.
De ne ijedjetek meg, ez még nem a vég, csak annak a kezdete, mely 2000 év óta tart.
Lásd link: fotóim 2011.3 album.

PS. 2000 éve az őskeresztények egy része úgy tudta, hogy napok kérdése a világ vége, de Pál figyelmeztette őket, hogy ne hagyják abba a munkálkodást, mert korántsem biztos az a gyors eljövetel. Medvigy M. hittanárunk azt mondta, hogy kb. 3 millió évet ad még az emberiségnek a fejlődésre. Ma sokan úgy vélik a keresztények közül, hogy a közeljövőben várható a világ erőinek a megrendülése.  Böjte Csaba könyvében azt olvastam, hogy annyi még a feladat, hogy a földnek rengeteg időre van szüksége ahhoz, hogy megvalósuljon az Isten országa.
Kár és egyben meddő dolog is erről beszélni, különösen azoknak, akik nagy tekintélynek örvendenek, mert a sokaság elhiszi, amit maguk a hirdetők sem tudhatnak.
A Mester ugyanis világosan kinyilvánította, hogy a vég idejét egyedül az Atya tudja, aki még a Fiúnak se nyilatkoztatta ki, mikor jön el az apokalipszis ideje.
Lehet, hogy iszonyú sokára lesz. Lehet, hogy még ma.
Marana tha.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr45169419

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása