Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2012.05.16. 14:40 emmausz

Gondolatok, szavak, potyázók

A szövegfelismerő programon átkergetett régi cikkeket kénytelen vagyok végigolvasni, mert a gép benne hagy ezt-azt. Meglep, hogy amit valaha leírtam, nagyjából azon elvek és egykor engem ért hatások befolyása alapján élek. Az is meglep, hogy miket gondoltam évtizedekkel korábban. És miket gondoltak évezredekkel korábban élt emberek. Pl. Szent Ágoston. Az ő korában szentül meg voltak győződve róla az emberek, hogy lapos a föld. Na és! Attól még Ágoston szent lett. 
A XXX. század embere ugyanúgy meg fogja mosolyogni a korunkban élők írásait, ha valami oknál fogva ráakad. Hogy lehetett olyan primitíven gondolkozni?!  Ám úgy vélem, az akkor élő sem lesz a mindent tudás birtokában.
***
A pácsó és matracsír témához érkezett egy komment: régi szakácskönyvben talált szó: őzsonka.
Ha már, akkor álljon itt egy másik is: őzsuta. Ahogy megjegyeztem a kommentelőnek, érdemes volna összeszedni ezeket a különleges összetételeket.
***
Nem tudom, hányan lehetnek. Ott vannak mindenféle konferencián, mindenféle rendezvényen, az átlaghoz képest kissé jobban öltözötten, és azt a látszatot keltve, hogy ők ide hivatalosak. Meglehet, hogy széles mosollyal üdvözlik is egymást. Mint a bennfentesek. Hiszen ismerhetik is egymást, na nem mint szakértők, hanem mint rendszeres potyázók. A pogácsát már nem szívesen fogyasztják, mert az elég snassz. Köszönik, jó nekik a kaviáros szendvics is, ha nincs a melegen tartóban töltött káposzta vagy pörkölt nokedlivel. Általában nem várják meg a büfé hivatalos megnyitását. Rutinosan önkiszolgálják magukat. Szeretik a szabadon kitett szendvicseket, a kellemes vörösbort, s a végén néhány mignont is utána küldenek a húsos fogásoknak. Ha tehetik, visznek magukkal pótlást is a mostohább órákra. Majdnem napot írtam, de az nem lett volna igaz. Másnap, mások, másutt rendeznek konferenciát, és a notórius „vendégek” kötelességszerűen tiszteletüket teszik az újabb büfékben.

Holnap legyenek a ti vendégeitek!

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr555169716

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása