Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2012.05.29. 12:48 emmausz

Vételkényszer nélkül

Mostanában annyi blogban olvastam a pünkösdről mint olyanról, mint reminiszcencia tárgyáról, mint népszokások alanyáról, hogy eltökéltem, magam is írok valamit, ami hasonlít ezekhez, de mégsem azonos velük.
Megpróbálom valahogyan összesűríteni, összefoglalni azokat a legalapvetőbb kapaszkodókat, melyekre életemet alapoztam, s melyekre minden élet felfűzhető törés nélkül.
Azért írom ide őket, mert meggyőződésem, hogy másoknak is hasznára lehetnek.
1. „Az Isten szeretet.” (1Jn 4,9) Ez nem tulajdonsága, hanem mivoltának a lényege. Mindenkinek megbocsátja minden botlását, aki bizalommal kéri irgalmát, bocsánatát.
2. „Isten úgy szerette a világot, hogy egyszülött Fiát adta érte, hogy aki benne hisz, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.” (Jn 3,16) No comment. Akinek füle van hallja meg, aki nyitott rá, értse meg.
3. „A kő, melyet az építők megvetettek,
Szegletkővé lett.
Az úr művelte ezeket.
Csodálatos szemünk előtt, amit cselekedett
.” (Zsoltárok 117,22.23) idézi Máté (Mt 21,42).
Ez a kijelentés Jézusra vonatkozik, aki mindenkinek abszolút értelemben és tévedhetetlenül olyasfajta vonatkozási pontja lehet, akihez mindenki élete minden villanását hozzákötheti, mert Jézus Krisztus küldetésének teljes tudatában felelősséggel nyilatkoztatja ki önmagáról:
Én vagyok az út, az igazság és az élet.” (Jn 14,6) Nem is lehet másképp, mert
nem adatott más név az ég alatt (mint Krisztusé), akiben üdvösségünk volna” – nyilatkozza ki Péter apostol. (Apcsel 4,12) Így hát,
aki e (szeglet)kőre esik, összezúzza magát, akire viszont rázuhan, azt szétmorzsolja”. (Mt 21,44)
Miért?
Mert (a Felkent, a Messiás) a gőgösöknek ellenáll, az alázatosaknak pedig megkegyelmez.” (Vö. Példabeszédek könyve 3,34, ill. Jakab levél 4,6)
4. Ő kivétel nélkül mindenkit magához kíván ölelni, de tiszteletben tartja mindnyájunk szabadságát.
Ezért jelenti ki Szent Ágoston hosszú úttévesztések és útkeresés után:
Magadnak teremtettél minket,Urunk, és nyugtalan a szívünk, amíg meg nem nyugszik Tebenned.” (Szent Ágoston: Vallomások, 1,1)
5. Hogy mindezeket megértsük, és elindítsanak a Szeretet útján, kérjük (és kapjuk) Isten megvilágosító Szentlelkét:
A mennyei Atya adja azoknak a Szentlelket, akik kérik tőle.” (Lk 11,13)
Lám itt csatlakozik és kötődik pünkösdhöz rövid eszmefuttatásom.  
Eredményes keresést kívánok mindannyiunknak, hogy rátaláljunk az igaz értékek útjára.
(Akinek ellenvéleménye van, annak a figyelmébe ajánlom soraim címét.)  
Imával: Emmausz

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr215169732

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása