Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2012.11.12. 20:10 emmausz

Szürkeállomány

Valamikor megírtam egy rövid anyagot, mely arról szól, hogy a sok munkanélküli értelmiségi előbb-utóbb „szürke állományát” képezi a gazdaságnak. Otthon várja a jobb jövőt – olykor a kétségbeesés határán. Speciel az agy szinonimája is „szürkeállomány”. A két meghatározást kötöttem össze ötletemmel. Mi volna, ha kiadnánk egy lapot Szürke-állomány címmel, mely kifejezetten a munkanélküli értelmiség agyának megtornásztatását célozná meg. A világon számos pályázati kiírás található, mely egy-egy probléma megoldását vagy egy folyamat racionalizálását célozza. De megvalósításra váró ötleteket is várnak, melyek munkahelyet biztosítanak újabb embereknek, és a pálya szélére került értelmiségiek számára pedig mentőövet jelenthetnek a pályázat megnyerési esélyének a kilátásával kecsegtetve őket.  
Nekem is voltak ötleteim: reklámszövegek, de bizonyos új termékek kialakításán is gondolkoztam.
Csak ami kapásból eszembe jut. 
- Tegyünk reklámszöveget szgk-ra bérért. (Megvalósították mások.)
- A csavarhúzónak adjunk nagyobb nyomatékot vibrátor segítségével. (úgy tudom, mások megvalósították.)
- Szép ábrás desszertes dobozba helyezzük el a fedél színes képét puzzle formájában. A desszert elfogyasztása után a doboz fedelének a mintáját a dobozban lévő részekből kirakhatjuk.
Újabb időkben pedig az orvosoknak, gyógyszerészeknek, gyógyszer-gyártóknak egyszerűsíteném a tevékenységét.
- Az orvos helyben készítsen a notórius gyógyszerfogyasztóknak elektronikus kártyát, mely meghatározott időnként lehetővé tenné a betegeknek, hogy a patikában a szokásos gyógyszereiket megkapják.
- A patikusok a kártya adatait egy mozdulattal beolvassák egy célgépbe, mely kidobja a fizetendő összeget, és kész. (Nincs kétféle vonalkód, három aláírás, bélyegző, stb.)
- A gyógyszergyárak egyszer küldenének minden patikába a nagyérdemű számára hozzáférhető PC-t nyomtatóval. Aki a kockázatokra kíváncsi, nyomtasson magának. Én pl. olvasatlanul dobom ki a tíz év óta szedett gyógyszereim mellékhatásairól szóló papírlapot.
- A tévéből is kitiltanám a kockázatokról és mellékhatásokról szóló szómenést. Minden patika és minden háziorvosi rendelő falára kitenném ezt a felszólítást. És kész.
- Az ún. átnyomós blisztert (1 buborékban egy pirula) megszüntetném. Sose származott abból baj, ha a pirulák egymáshoz értek a tároló üvegcsében, ahogy korábban volt.
- De ha nem szüntetnék meg ezt az idétlen blisztert, akkor a kórházak osztályainak a gyártók kötelesek volnának csomagolásfajtánként kinyomó automatát biztosítani. Amikor az egészségügy állandó létszámhiánnyal küszködik, megengedhetetlen időpazarlás, hogy az éjszakás nővérek órákig nyomogassák a bliszterekből a pirulákat, hogy reggelre minden beteg hozzájusson a napi adagjához.
Más.
- A homokzsákolás kérdését egy e célra szerkesztett „kombájn”-nal oldanám meg. A zsáktöltő automata pillanatok alatt azonos adagokat töltene a homokzsákokba, raklapokra sorakoztatná, ráemelné a teherautókra, s máris indulhatnának velük a folyópartokra. Ott már csak jó tempóban rakni kellene a muníciót.  Az ár elvonulása után ugyanez a célgép ürítené ki a zsákokat jól kirázva tartalmukat, hogy legközelebb is felhasználhatók legyenek a zsákok.
- A körbetartozást zsetonokkal hidalnám át. ezek a zsetonok csak a körbetartozásra volnának használhatók. Végül a gordiuszi csomók elvágása után kikerülnének a forgalomból.
Ötleteim hasznából a szokásos nettó 1%-ra igényt tartanék.
Mára ennyit, mert szürkeállományom elfáradt.

4 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr815169920

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

akimoto · http://akimotonapjai.blog.hu 2012.11.13. 08:49:38

Igazad van a fölösleges dolgok megszüntetésében, de akkor mit csinálna a "háttéripar"?

Ismeretlen_11533 2012.11.13. 10:03:49

Dolgozna. Értelmesebben. A kérdés persze roppant bonyolult. Úgy vélem, hogy a Huygens-elv szerint a konfliktusok oldása újakat generál. Mégis: az értelmes munka élteti az embert. A nincsteleneknek Teréz anya kitalálta, hogy az eldobált kókuszháncsból lábtörlőt készíthetnének, és ezzel kenyérhez juthatnának a koldusszegények. Nekem meg az jutott eszembe, hogy a vissza nem váltható palackok poharakká, vázákká alakíthatók volnának. Néhány koldus eltarthatná magát ezeknek a készítésével, eladásával. Néhány nm-es helyiség, üvegvágó, csiszolószerszám kellene hozzá csupán.

akimoto · http://akimotonapjai.blog.hu 2012.11.13. 12:53:31

Emmausz, ezúttal a nyitott kapuk esete forog fenn. Öt forintért visszaveszik a műanyag ásványvizes stb. palackokat, csak be kell dobálni a visszaváltó mellett. Számos hajléktalan kapja néhány embertől a kiürült palackokat "tovább hasznosításra". Üveg hamutartónk is van borosüveg aljából levágva, ez nem tudom, hol készült. Még lehetne persze több mindent szélesebb kör számára kitalálni, semmi kétség.

Ismeretlen_11533 2012.11.13. 12:57:01

Lehetne, sőt kellene is. Erre volna alkalmas többek között a „Szürke állomány” „szürkeállomány”-ának a felhasználása. Jobb, mintha keresztrejtvényt fejtenek éjjel és nappal.
süti beállítások módosítása