Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2013.01.09. 18:17 emmausz

Szélsőségek között

A nap számos szépséget és számos gyűlölséget hozott. [A gép zölddel aláhúzta a nap számost. Nem hallgatok rá: Nem igaz az, hogy a napszámos szépséget és számos gyűlölséget hozott. Az az igaz, amit én írtam. A nap számos…]
Kezdem a gyűlölséggel. A FIFA zárt kapuk mögé rendelte a román-magyar selejtező meccset. Nem ismerem a háttérben meghúzódó érdekeket, s megvallom, nem is érdekelnek. Ami érdekel, az a gerjesztett felzúdulás és gyűlölethullám, amit egy FB-bejegyzésben olvastam. Próbáltam írni arról, hogy a gyűlölet és heves indulatok, az ellenségeskedés totális zsákutca. Rettenetesen sajnálom, hogy újra és újra elszabadulnak az indulatok, és még mindig olyan közönségesen. Bár akadt néhány támogató vélemény is, úgy érzem, ebből az utcából jó kimenekülni, mert nincs értelme a vagdalkozásban való részvételnek. Írva vagyon: „Aki kardot ragad, kard által vész el.”
A társalgás minimális feltétele a higgadt, udvarias hangvétel. Ez pedig, úgy látszik, a XXI. sz. elején sem megy, a cyber-térben sem.
Kellemesebb sokkal, hogy fehérbe öltözött a táj, s mégsem kellett megfagynunk. Készítettem néhány lenyomatot a havazásról. Elolvastam egy fotóskönyvet a könyvtár és fiam jóvoltából, aki hazahozta. Kedvemre van, hogy csaknem egyéves unokánkkal töltöm napjaim egy részét.
Szeretem a családomat. Egyelőre viszonylagos egészségben élve telnek napjaim. Tudok örülni a jóságnak, a békének, a transzcendensnek, az égi és földi viszonyoknak, hogy belátom, meddig terjed életterem. Nem is kívánok többet ennél, olykor ennyit se. Teszem, amit erőim még lehetővé tesznek, és nem kísérletezem azzal, hogy oroszlánkörmeimet megmutassam, és a lehetetlennel birkózzam. Tegnap befejeztem Sárközy Molnár F.-ről írt könyvét, melyben minden elismerése ellenére kicsit lerántja felmenője viselt dolgairól a leplet. Ó, hány zseni bizonyította a piarista Jelenits István igazát: A kiválókkal éppen olyan nehéz, mint a haszontalanokkal.
A hatalmas tehetséggel megáldott emberek olykor teljesen kibírhatatlanok, nehezen vagy sehogyan se illeszkednek bele a kisközösségekbe. Házasságuk zilált, nem találnak megértésre, többnyire nem is szolgáltatnak rá okot, hogy megértsék őket. Azt hiszem Czeizel Endrétől olvastam ilyesmiket.
Persze tisztelet a kivételeknek.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr785169990

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása