Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2013.01.27. 15:09 emmausz

Mék a fejem után

Fejem nem káptalan, képtelen a sokféle dátumot magában tartani, ezért ismételgetem őket, mint anyám egyik gyerekkori pajtása, akinek a történetét számos alkalommal volt módomban meghallgatni, s amely így szól: A kislány nem volt a nagyeszű fajtából való, és ameddig csak a bolthoz nem ért, egyfolytában ismételgette magában: Mék eddeci rumé’, mék eddeci rumé’, mék eddeci rumé’. Szerintem érthető, de azért lefordítom: egy deci rumért megyek.    
Nos, én is így vagyok vele, merthogy határidőnaplót nem vezetek, sose szerettem igazán, bár bürokrata-koromban – hivatalból – minden évben kaptam. (Kihagyások után utoljára jó 16 évvel ezelőtt, 50. születésnapomra, s azóta se írtam bele semmit. Talán még megvan valahol, ha ki nem dobtam.)
Mindenesetre sokasodnak azok az alkalmak, ahol jelenésünk volt, van vagy lesz. Tegnap Szigethalom Robi szüleinél, ma mise, holnap vérvétel, patika, mert kell az utánpótlás, este gyászmise, előtte sekrestye, mert adatok az elhunytról, kedden temetés, de előbb, mert adatok az elhunytról.
Február 1. péntek: szöveg érkezik korrekcióra valamikor. Tücsivel hagyaték ügyében Babér utca. Ugyanaz nap menyem tesói, szombaton szülei, Levente szülnap.
Utóbb aztán van némi gubanc. A Távlatok szerkesztősége találkozójára meghagyott két dátum közül egyik se volt jó, ezért kérésemre február 16-án délre tettük. Nos, sógorom gyászszertartása szögre aznap 12h-kor kezdődik. Így vagy nélkülünk, vagy újabb kérésemre dátummódosítással tartják meg az alkalmat.
Bár, azonkívül hogy Éváék várhatóan július első felében jönnek hozzánk, és vizsgáztatni kell a kocsit, egyelőre mást nem jegyzek. Élettapasztalatom, hogy az események láncszerűen követik egymást. A letudottakat törlöm memóriámból, az újakat próbálom tudatosítani.

6 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr775170009

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

akimoto · http://akimotonapjai.blog.hu 2013.01.27. 17:30:23

Mindenki másképp csinálja. Határidőnaplóimat az évek alatt egyre kisebb formátumban szereztem be. De azért van.

emmausz · http://emmausz.freeblog.hu 2013.01.27. 17:43:40

Ez így van. Valamiért vonzódom az eszköztelenségre. Pl. a családtagjaim mind mobiloznak, van akinek több telefonja is van. Nekem sose volt, és nagy valószínűséggel már nem lesz. Mereven nem zárom ki, hiszen sok előnye ismert. De fontos ok miatt szánnám rá magamat, hogy állandóan zaklatható legyek általa.

Ágota 2013.01.27. 20:17:34

A "rumé" menő kislány esete is már történelem, olyan szempontból is, hogy ma hiába küldenék le, nem adnák ki neki a boltban az itókát, gondolom.

emmausz · http://emmausz.freeblog.hu 2013.01.27. 20:32:49

Na, erre nem is gondoltam. Valamikor természetes volt, hogy egy gyermek nem iszik szeszt, pláne töményet. Ezt tudta a boltos, tudta a gyerek, tudta, aki elszalasztotta a piáért. Ó, ez még a Rákosi-korszakban is így volt. Öreganyánk elugrasztott minket, hogy hozzunk egy korsó sört a kocsmából. Hoztunk. Senki nem kérdezett semmit. Igaz, mi meg nem ittuk meg. Nem volt szokás.

Ági · http://szerintemazelet.blogspot.com 2013.01.28. 07:50:26

Én sem vezetek határidőnaplót. Viszont cetlijeim vannak, mindenütt, a polcra ragasztva a könyvtári könyvek lejárati napjával, az asztal szélére ragasztva a vásárolandó cikkekkel, a telefon mellett az aktuális felhívandó személyek nevével, és így tovább. Ja, és induláskor a kabátzsebembe is kerül cetli a vásárlandókkal, meg a visszafelé jövő busz menetrendjével. Hát így. :)))

emmausz · http://emmausz.freeblog.hu 2013.01.28. 08:22:27

Tetszik az általad alkalmazott rendszer. Lehet, hogy csak azt kívánom igazolni, hogy „agyilag még nem vagyok zokni”, hogy ezzel a szlenggel fejezzem ki magamat: Tehát próbálok egyelőre mindent fejben tartani,s amit elfelejtenék, arra ráfogni, hogy nem is volt fontos. :)
süti beállítások módosítása