Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2013.07.31. 10:34 emmausz

A kerékvágás mint olyan tegnap és ma

 Vissza a régi kerékvágásba – írtam Báró megjegyzésére. Az jutott eszembe, hogy jó is az a régi kerékvágás, de ma más értelmet kapott. Korábban biztonságot nyújtott a szekereknek, hogy a bakhátak mentén haladnak a szokott úton a lovacskák. Ma piszok pejoratív értelmű a kerékvágás. elég az Árpád-híd buszok és egyéb nehéz járművek által kivájt flaszterjére gondolni, kész balesetveszély. Ha kiugratsz a kerékvágásból sávváltás alkalmával, erősen szorítanod kell a kormánykereket, hogy autód ott haladjon tovább, amerre te akarod, s ne zabolátlankodjon, mint a megvadult lovak.
Arrivée – írtam tegnap. Megérkezés (de szeretem ezt az Abba-számot). A megérkezés akkor jön létre, amikor visszahelyezkedem megszokott környezetembe. Tegnap kb. egész napig eltartott a megérkezés. Először az ifjú pár jelentkezett, hozták a hoznivalókat, vitték a vinnivalókat. Ha megérkezve várjuk őket, ebédet kapnak. De tíz perccel korábban jöttünk haza, mint hogy ők látogattak volna meg. Kaja a Holdon. Távozóban kaptak egy tábla Milkát, hogy kondícióvesztés nélkül kibírják hazáig, vagy talán inkább nászomék házáig. A móváriak már hazafelé úton jelezték, hogy jönnének a következő hónapban. Szeretem őket, szeretem valamennyi gyermekemet, de a megérkezés szituációja olyan, mint a szülő nőé. Szép rácsodálkozni az újszülöttre, de a szülő asszonynak szerencsésebb másról beszélni, mint arról, hogy mikor jön a következő baba.
Megérkeztünk. De vajon tényleg megérkeztünk-e? A ki- és becsomagolások jó néhány óráig eltartottak.
 Kicsomagoltuk a szennyest és mindenfélét, amikkel tömve volt a kocsi.
Összecsomagoltuk az alkalmi fekvőhelyekként szolgáló laticeleket (habszivacs-matracokat), s leszállítottuk a földszinti tárolóba.
Mondom az asszonynak: Ma még fúj a szél, tegyük meg, amit lehet, mert kánikulában mindez nehezebb lesz. Porszívózás padlófelmosás, erkély kitakarítása, növények ápolgatása követték egymást.  
Majd pihenésképpen kicsit gatyába ráztam a készült nyersfotókat, s felraktam a családi albumba őket.  (Még linkként továbbítani kell a gyerekeknek.)
Este lett, mire végigolvastam a beérkezett emaileket.
Jól eső érzés volt birtokba venni északi tájolású hálónkat, s a megszokott összetételű óbudai levegőt beszívni. Szúnyog egy szál se, ha volna, letartóztattatnak (avagy fel-) a szúnyoghálón. Gyors ejtőzést követően az igazak álmát aludtuk.
Az is Óbudához tartozik, hogy hajnalban kirúg az ágy. Felkeltem, és örömmel olvasgattam, hogy másoknak miféle élményei támadtak a néhány nap során. Végigszürcsöltem az általam rendszeresen olvasott blogokat.
Mára maradt a lekvárok befőzése, némi vásárlás, mosóprogramok indítása (nem általam), a fagyasztó leengedése és kitakarítása, némi árnyékolás, felkészülés a következő hőhullámra, kapcsolatfelvétel helyi környezetünkkel. Felkérések fogadása. Most egy cikk megírása következik, így hát – legalábbis átmenetileg – a poszt írását felfüggesztem.
Azt pedig már talán joggal kijelenthetem: Csakugyan megérkeztünk.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr1005435360

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása