Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2014.01.12. 13:01 emmausz

A nap desszertjei

– A mise utáni agapé egy kis együtt töltött idő, alkalmai találkozásokkal, alkalmai beszélgetésekkel, alkalmai eszegetéssel, a végén a desszerttel. A desszert jószerével mindig egy rövid, tanulságos történet, ha lehet csattanóval. Ma J. P. Hebel éppen ilyenféle hangvételű történetére került sor. Dióhéjban: A szolga elkészíti furtonfurt mérges urának az ebédet. Tálal, majd megérkezik a városból az úr. Dúl-fúl, soha semmit nem lehet kedvére tenni. Az idő derűs, az úr borús. Felkapja a levesestányért és a tálalóedénnyel a nyitott ablakon kidobja. Ezt látva a szolga felkapja a sült csirkés tálat, a köreteset, a süteményeset, s szintén kivágja az ablakon. Mikor kérdőre vonná az úr, ezt válaszolja. Próbáltam érteni uram logikáját. Szép idő van, s ezért tetszett kidobni az első fogást, merthogy a kertben kívánt ebédelni. Az úr elmosolyodott és megdicsérte szolgáját frappáns válaszáért. Az író neve kapcsán felmerült, hogy Schwetzingenben van eltemetve, és egészen különös módon, a városka egyik utcájában. Szokásosan akasztófahumoromnál maradva odasúgom Lacinak, aki mellettem állt: Te, ez a történetből következik. Úgy került sírja az utcára, hogy fogták az író koporsóját és kidobták a nyitott ablakon.     
– Hazaérkezve gyönyörű napsütésben talált minket a tálalás, az ebédelés. Persze fúj is a szél. Mondom az asszonynak: Akarsz kirándulni? Kiugorhatnánk az erkélyre napozni.  Ő jobbat tudott: Dobogókőn egyre-másra nyitnak alkalmi étkezési lehetőséget kínáló talponállók. Sőt még annak se nevezhető valamik. Bográcsban fő a halászlé, és készülnek másféle kitűnő meleg ételek is méltányos áron. A turisták komfort nélküli körülmények között, a szabad ég alatt álldogálva, de jó ízű ebéddel ünnepelhetik meg túrateljesítményüket. Nem rossz.
– Olvasom D.-nél, hogy Ferenc pápának írt tértivevényes levelet. Előre örül, hogy lesz egy autógrammja a pápától. Érdeklődéssel várom a fejleményeket. Meglepne, ha a pápa maga nyitogatná a világ minden részéről titkárságára érkező valamennyi levelét, még ha tértivevényesek is.
– Kedden találkozó.  Készüljek valami komollyal. Hm. Én és a komoly…

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr355754193

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása