Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2014.08.04. 09:39 emmausz

Szupercella?

Hosszú életem során aligha fordult elő, hogy éjjel háromszor is zuhogjon a zápor, közeli villámok csapkodjanak nagy robajjal ébresztve megannyiszor a laktelep többezres tömegét. Most ez történt. Először csuktuk az ablakokat, de a viharok idején fél szemünket nyitva tartottuk, mert nem igazán lehetett kiszámítani a szélerősség hatását. Bizonyos szög alatt és szélsebesség esetén beázik a laminált padló. Erre való tekintettel sűrűn pislogtam a szúnyoghálóhoz tapadó függönyre. A függöny rátapadása déli szelet jelez, amely veszélytelen a padlóra nézve. Északi szél esetén zárni kellett volna a hálónkat, ami megakadályozta volna, hogy friss levegőhöz jussunk. Így lavírozva vészeltük át az éjszakát, és ennek megfelelően meglehetősen álmosan ébredtünk. Álmomban Tücsi vett egy ócska nyaralót, és egy vagonnyi vacakot akart vonatra pakoltatni velem, hogy azokat oda szállíttassa. Teljes tekintélyem latba vetésével tiltakoztam az akció ellen, azzal fenyegetve, hogy otthagyom, ha ragaszkodik ehhez az őrültséghez.
Nem ragaszkodott, sőt kikelt – az ágyból, mert hosszas szabadság után ma munkába indult. A dolog érdekessége, hogy ez az utolsó hónap, amit cégénél tölt, majd itthon marad velem. Még tehát egy hónapig taxizom ki reggelente a megállóba. Ma is ez történt.
Az éjszaka miatt kissé kába vagyok.
Összefoglaló az MTörv 6-hoz. Pontos megfogalmazása az ószövetségen áthúzódó alaptörvénynek: „Halld, Izrael! Az Úr, a mi Istenünk az egyetlen Úr! Szeresd Uradat, Istenedet szíved, lelked mélyéből, minden erőddel! Ezeket a parancsokat, amelyeket ma szabok neked, őrizd meg szívedben, és vésd gyermekeidnek is az eszébe, beszélj róluk, amikor otthon tartózkodsz, s amikor úton vagy, amikor lefekszel, s amikor fölkelsz. Igen, jelként kösd őket a kezedre, legyenek ék a homlokodon. Írd fel őket házad ajtófélfájára és kapujára! ... meg ne feledkezz az Úrról, aki kivezetett Egyiptom földjéről, a szolgaság házából... Féld az Urat, [hogy jól a te Istenedet menjen a sorod]!” Közöm. A főparancs első felének a kifejtése. Lényeges, hogy a nap minden szakában az ő jelenlétében teljen életünk. Erről szólnak ezek a kitételek: őrizd, tanítsd, beszélj róla, reggel és este, otthon és az úton. Viselj róla emlékeztetőt, tűzd lakásod, házad ajtajára. A másik mondat az úrfélelemhez köti, hogy sorsunk jó alakulását. Ez igaz. Mi az alapja? Isten a szeretet. Amikor rá hagyatkozunk, a lehető legjobb történik velünk. Egyáltalán nem biztos, hogy anyagiak terén, egyáltalán nem biztos, hogy itt és most, azonnal. 1. A benne bízókat olykor megpróbálja a gondviselő Úr. 2. Írva van: Az istenfélelem a bölcsesség kezdete. De nem a vége. A szeretetben nincsen félelem. Isten pedig azt kívánja, hogy szeressük viszont őt, aki előbb szeret.       

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr116571995

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása