Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2014.08.23. 15:59 emmausz

Epizódok a történésekből  
1. 20 éve Balás Béla püspökké szentelése alkalmával írtam egy Zászlónk külön számot. Nálunk időző Zs. elkérte, hogy újra végigolvassa. A bevezető oldal rövid cikkét idézem meg:   
Most RAJT-unk a sor ...                                                    ...és ez nem fenyegetés!
                                 ISTENI KRIMI
Fel a kezekkel !                           Imádkozzék!
Adja meg magát!                       Bánja meg bűneit!
Dobja el a fegyverét!                Gyónjon meg!
Ne ellenkezzen!                          Ne ellenkezzen!
Nincs esélye a menekülésre!  Lássa be, hogy mindnyájan Isten tenyerén élünk, halunk!
2. Elmeséltem R.-nak és K.-nak, hogy egész éjjel nem hagyott békét egy film betétdala. Fél éjszakán át a fülemben zúgott. Legyetek jók, ha tudtok a magyar címe annak az olasz filmnek, amely Néri Szt. Fülöp életét mutatja be. Ennek a gyerekkórusa zakatolt kíméletlenül a fülemben, míg csak el nem szenderedtem. R. mondja, hogy ezzel a problémával nem vagyok egyedül. Egy szerencsétlenül járt hegymászó, nem elég, hogy közel volt a halálhoz, és óriási fájdalmai voltak, ő mesélte megmenekülése után, hogy mindezt tetézte, hogy szakadatlanul egy Boney M.-szám zakatolt a fülében, amelytől ugyanúgy nem tudott szabadulni, mint az egyéb kínoktól.
3. Jó későn tértünk nyugovóra, mert Zsizsi unoka belázasodott. Egész nap nyomtuk le a lázát, késő estére mégis magasra szökött a hőmérséklete. Minden eshetőségre számítva megnéztük, hol van éjszakai gyermekorvosi ügyelet. Mindjárt „itt” a János Kórház 24-es pavilonjában. Már elterveztem, hogy kocsival hogyan megyünk oda, amikor Zs. elhatározta, hogy vízben fokozatosan hűti a kis beteget. Közben tettem-vettem. Amikor beléptem a szobába, éppen akkor fejezték be a hőmérőzést. Nem akartam hinni a fülemnek: 35,2 C. Mondom, lassan hibernálod saját kicsikédet. Mire Zs. – és igazat kell adnom neki –: a vízben nehéz ellenőrizni a pontos értéket. Persze megelevenedett a picike, és felhagyott korábbi egykedvűségével. Örömmel aludt el a mamával, késő reggelig fel se kelt.
Ha ez működik, akkor minek a gyógyszerek arzenálja?
Összefoglaló az MTörv 26-hoz. Évente és három évente kellett az első terméssel áldozni az Úrnak.  Nyilatkozni is, arról, hogy a választott nép tagjaként tisztában van az illető, honnan jöttek elei, mit művelt velük az Úr, akit elfogadnak egyetlen Istenüknek. A harmadik év első termésével telt kosarakat helyben hagyták a városukban a helyi pap, az idegen, az árva és az özvegyek javára. A fejezet vége: „Az Úr lesz Istened, ha megtartod parancsait, törvényeit, s te az Úr tulajdon népe, akit minden nép fölébe emel tiszteletben, hírnévben és dicsőségben.”  Közöm. 1. Írva van, hogy az Úr hűséges, mert nem tagadhatja meg önmagát. 2. A kiváltságok meddig tartottak (tartanak)? 3. Megtartotta-e a választott nép az Úr törvényeit? Ad 1) Az Úr csakugyan hűséges. Ad 2) Erről viták vannak, amelyben nem kívánok állást foglalni. Megjegyzem viszont, hogy az Újszövetség magyarázólag pontosítja a szeretetparancsot (az irgalmas szamaritánus példabeszéde). Ha tehát mindenki felebarátom (atyám fia), akkor jogos feltételezni, hogy minden népnek kijár az azonos megbecsülés, azonos méltóság, élethez való jog, Uram, bocsá – szeretet. Másképpen: az Úr minden teremtett embert személyválogatás nélkül szeret, várva a mi viszont-szeretetünket. „Magadnak teremtettél minket, Urunk, és nyugtalan a szívünk, amíg meg nem nyugszik Tebenned.” (Szt. Ágoston) Ad 3) A választott nép kompetenciája eldönteni, vajon az Úr törvényei szerint élnek-e.              

2 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr976628961

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Klári Bodó 2014.08.23. 21:52:49

Volt olyan makacs lázuk az enyémeknek is, hogy csak a hűtőfürdővel tudtuk levinni.

emmausz 2014.08.24. 11:24:14

Valamilyen gonosz vírus lehetett az okozója, mely nem engedelmeskedett a divatos Nurofennek.
süti beállítások módosítása