Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2015.06.27. 20:43 emmausz

Lacik

Egyik nagybátyám (RIP) László Iván, fia Iván László (Lapát), unokatestvérünk Laci (Lapító), regnumi bandatagunk B. László, egyik fia Lackó, G. apósa (RIP) László  (nagyító-papító), Ausztráliában élő fia Laci (Cila). Felettünk lakott H. László, fia Laci. Kettővel fölöttünk most is M. László lakik. Jobbra lent L. László lakott fia is László volt. A Mátyás-templom karnagya T. Laci. Piar ofőm (RIP) szintén László volt, Vízvári L.
Egyik sógorom László, egy másik sógorom is László, neki a fia is Laci. Nem kevés osztálytársam erre a névre volt keresztelve. Reggel egy Lacit már istenéltettem a mise végén. Erre a névre volt keresztelve korábban is megannyi híres magyar. Szent László, Papp László, Magyar László s még sokan mások.
Volt hát Laci, van hát Laci, vélhetőleg lesz is Laci.
Mégis kis erőfeszítéssel az általam ismert Lászlók, Lacik, majd mindegyike ide került. Talán kétszer ennyit tudnék felsorolni azok közül, akikhez közöm is volt, van. Szép név ez a László, s valahogyan ma ritkábban kapják a gyerekek, mint korábban. Tudom, változnak a korok, változnak a trendek a névadásban, változnak a példaképek is. Ma, ha van példakép, az feltehetőleg valamiféle Leslie. Nem számít.
Kedves Lászlók, Lacik, Lackók, Cilák, Lacikák, Ladislausok, Lapátok, Lapítók, itt felsoroltak, és fel nem soroltak: mindnyájatokat külön-külön és együtt Isten éltessen!  
Ízelítő a Jób 15-ből. Újra Elifáz veszi át a szót. Rátámad Jóbra: „...korlátot szabsz Isten félelmének... Talán bűnöd teszi szádat beszédessé... A saját szád, és nem én ítéllek el,... talán megfigyelő voltál Isten tanácsában? Minden bölcsességet magadhoz ragadtál? Mit tudsz te? ... Istennek vigaszát kevésnek találod ... Isten ellen fordul a haragod? Akinek angyalaiban sincs, látod, bizodalma, s nem tiszta az ég sem a szemében. Még sokkal kevésbé az ember, ki a bűnt, mint a vizet issza... A bűnös mindennap kínokban gyötrődik..., sorsa, hogy keselyűk falják fel a testét, jól tudja... Az égető hőség leperzseli sarját, és a viharos szél letépi virágát... Terméketlen marad a gonoszoknak törzse, ... akik nyomorúságot fogannak, csupa bajt szülnek, és csak hazugság születik ölükből.” Közöm. Elifáz a pálya széléről kiabál be, és mint egy rossz kibic morog a játékosra. Úgy véli, ebben a szituációban eljátszhatja az ügyész szerepét. Az empátia teljes hiányáról tanúskodnak Jóbra ragasztott vádjai. Lám, Ferenc pápa minduntalan bírálja a pletykát, ami bár lehet igaz, de egyoldalú, mert nem védekezhet ellene, akit érint. (Audiatur et altera pars.) A rágalom még elvetemültebb beszéd, mert még csak nem is igaz az elhangzó állítás. Habár nem titokban, de ez történik itt, amit még le is írtak, hogy okuljon belőle minden nemzedék.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr677578870

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása