Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2016.03.23. 19:41 emmausz

Trónok és trónolók

Most lehet, hogy nagyon melléfogok, de tán mégis a Nagy Romulus c. drámában fordul elő az az epizód, hogy az uralkodó ellenségét trónként használja. Ám amikor leszáll a trónjáról, hogy oda menjen, ahová a király is gyalog jár, a korább trón lesben állva várja, mikorra végez az uralkodó. Majd az ajtón belépésekor a nyakába pattan és szerepet váltanak uralkodó és trón.
Ezt élem meg, amikor nincs szívem felállítani az unokákat a számítógéptől. Tán nálunk kívánják megélni a teljes függetlenséget. Lesben állnak, és ha szabad egy gép, azonnal uralmuk alá vonják. Azért van más program is.
Tegnapelőtt Normafa, tegnap bp-i körséta a belvárosban tömegközlekedési eszközökkel, ma a Duna-parttól a patikáig. A játszótérre nem volt kedvük menni, nem is baj, élénk hűvös szél fújt.
Most abbahagyom a blogot, mert van munkám bőven.  
Ízelítő a Sir 20. f.-ből:
  Beszéd és hallgatás
... Amíg az alkalmas idő el nem jön, a bölcs ember hallgat, de a félkegyelmű nem ad az időre. Aki szaporítja a szót, attól iszonyodnak, és a fennhéjázót gyűlölettel nézik.

Paradox mondások
.... Nincs hasznod a buta ajándékaiból, mert kapzsi a szeme: hétszeres viszonzást vár. Keveset ad, de sokat kifogásol, kitátja a száját, mint egy kikiáltó. Amit ma kölcsönad, holnap visszakéri. Milyen ellenszenves az efféle ember! ...
Az alkalmatlan időben kimondott szó
Jobb a földön megbotlani, mint a nyelvvel véteni...az üres locsogás ki nem fogy az ostobák szájából... Van, akit tönkretesz a szerénykedése s elpusztul, mivel elrejti az arcát. ...

A hazugság
A hazugság csúnya szégyenfolt az emberen... szégyenét a hazug mindig magán hordja.
A bölcs nagysága és veszedelme
Beszédjével a bölcs sokra viszi, az okos ember tetszik a hatalmasoknak... Jobb, ha balgaságát rejti el valaki, mint ha bölcsességét rejti véka alá. Közöm: A világ nagy intézményei a legvisszatetszőbbek, Ilyen az ENSZ, a nagy politikai konglomerátumok. Egyik szól eztet, másik válaszol aztat. És ezeknek sosincs végük.  És még: A megállapodás során abban állapodnak meg, hogy a legközelebbi megállapodásig nem állapodnak meg semmiben.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr948521236

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása