Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2016.05.24. 12:47 emmausz

Hangos felütéssel indít a nyár

Reggel égzengés ébresztett. Hatalmas égiháború kezdetét jelezte.  
Két dráma egy-egy jelenete kezdődött párhuzamosan. Csiáék gépe éjjel Berlinben vesztegelt az inkriminális időjárás miatt. (Lám, már itt dörög. Nyugatról érkezik hozzánk minden áldás.) Ezért gépük reggel indult, hogy tíz órakor a Ferihegyen landoljon.
A másik szál egy-két generációval odább, Levente orrmandula-műtétje, amelyre a legnagyobb Donnerwetter idején kellett indulniuk. Mi átmentünk Domiért, hogy apjuk leválthassa anyjukat, s maradjon legalább 24 órán át a fiúcskával a kórházban. Ha minden rendben, holnap hazaengedik a pácienst és papáját. Eddig minden rendben. A műtét komplikációmentesen végződött, Levi alszik. Mondják, indulásra szó nélkül és egy szuszra benyakalta az altalás előtti koktélt, noha biztosították róla, hogy rossz ízű. Jelenleg az igazak álmát alussza.     
Most 11.11 van, digitálisan: pálcika, pálcika, pálcika, pálcika.
A másik dráma állását nem ismerem. Egy órája itthon lehet öcsénk feleségével.
Reggel lányától ME-től néhány kép érkezett villámpostán. A rokonok felváltva kézbe kapják néhány napos fiacskáját.
Mintha tegnap lett volna: Fonyódon nyaralunk együtt a nagycsalád, belföldön, külföldön élők egyaránt. Nyakaljuk a sört, ME, aki mára maga is mama – akkor meg kb. egy éves – a hideg tejet. Mindenki megkérdezi tőle: How big is Mary Ellen? So big, so big – válaszoljuk helyette, ő pedig szorgalmasan és huncut mosollyal emelné feje fölé a kezét, ha ugyan lehetséges volna, hiszen méretarányai nem teszik lehetővé.
That’s all right!
Megérkeztek, minden rendben.
Ízelítő az Izajás 29. f.-ből:
Jövendölés Jeruzsálem ostromáról
Jaj Árielnek, Árielnek, a városnak, ahol Dávid lakott. Ha az esztendőhöz esztendő járul, és az ünnepek köre újra megfordul, úgy megszorongatom Árielt, hogy sírás és jajgatás hallik benne. ... hirtelenül és váratlanul az történik, hogy a Seregek Ura meglátogat mennydörgéssel, földrengéssel, zúgó szélvésszel, fergeteggel, viharral és emésztő tűzzel. Akkor ellenségeid serege szétszóródik, mint a finom por, és mint az elszálló pelyva, olyan lesz zsarnokaid hada. A számtalan nemzet, amely Áriel ellen harcolt, úgy eltűnik, mint az álom...

A kinyilatkoztatás titka
Ezeknek a dolgoknak a látomása olyan számotokra, mint egy lepecsételt könyvnek a tartalma, amelyet ha odaadnak valakinek..., azt feleli: Nem tudom, mert le van pecsételve. ...

Fenyegető jövendölés
Ezt mondja az Úr: Ez a nép csak a szájával közeledik hozzám, és csak az ajkával dicsőít, a szíve azonban távol van tőlem, úgyhogy istenfélelmük csak emberi parancs követése, amit betanultak, ezért újra ámulatot keltő módon bánok velük, csodálatra és bámulatra méltó módon: odalesz bölcseik bölcsessége, és okosaiknak okossága elenyészik.

Gonosz tanácsadók ellen
Jaj azoknak, akik elrejtőznek az Úr elől, hogy eltitkolják terveiket, akik a sötétben viszik végbe tetteiket, s azt mondják: Ugyan ki lát minket, ki ismer bennünket? Micsoda ferde gondolkodás ez! Vajon szembeszállhat-e az agyag a fazekassal? És mondhatja-e a mű alkotójának: „Nem te csináltál!”? Vagy a fazék a fazekasnak: „Nem ért a dolgához!”? Még egy kis idő, egy egészen kicsi, és nemde gyümölcsöskert lesz a Libanon, a gyümölcsöskert meg erdővé terebélyesedik? ...Akkor a tévelygő lelkűek bölcsességet tanulnak, és a zúgolódók elfogadják a fegyelmet. Közöm 1. A választott népet rabságba hurcolják, de megmenekül. 2. A lepecsételt könyv tartalmát csak a próféta tudja értelmezni. (Vö. még Jelenések könyve) 3. Ez a nép szájával tisztel engem – idézi Jézus. Nemde a mai vallásosság jellemzője ugyanez? 4. A fazekas és az általa gyúrt cserép hasonlata mindmáig nagyon él a hívek tudatában. Besorol a nehogy már a befőtt tegye el a nagymamát jellegű mondások közé. Nehogy már a cserép mondja a fazekasnak: Nem te csináltál. Nehogy már a fazék mondja a fazekasnak: Nem értesz a szakmádhoz. Nemde ilyenek az Isten ellen zúgolódók minden időben?  

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr838743552

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása