Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2016.07.05. 13:34 emmausz

Feszítő és könnyed

Este fejfájással és álmatlansággal bíbelődtem.
Nem voltam vele egyedül.
Mások is panaszkodtak.
Meg kell mondanom, hogy mégis zavart.
Azért éjjel fél kettő után elnyomott a buzgóság és elszenderedtem.
Fél hétig nyomtam az ágyat.
Talán az ismétlődő hidegfrontok okozzák.
Talán...
Ma kicsit könnyebb. Remélem, tartósnak ígérkezik.
Megállított írás közben Levente unoka: Nagypapa, játsszunk valamit. Játsszunk hideg-meleget. Eldugom a labdát, te meg megkeresed.
Már hogyne keresném. - Eldugtad? - Megyek.
(Szükségképpen abbahagyom a posztot.)  
Ízelítő a Jer 5-f.-ből:
Az ellenséges betörés okai
...a jeruzsálemiek ...hamisan esküsznek. Megverted ugyan őket, de ... nem akarnak megtérni... Fölkerestem a főembereket, és beszéltem velük, hiszen ők jól ismerik az Úr útját és Istenük törvényét. De bizony ők is mind összetörték az Úr igáját, széttépték bilincseit. Hát ezért marcangolja szét az erdei oroszlán, és pusztítja el őket a pusztai farkas. ...azokra esküsznek, amik nem istenek. ... mint a jól táplált, fickándozó lovak: mindegyik embertársa feleségére nyerít. Vajon ne büntessem meg őket ... a próféták? Olyanok csak, mint a szél! Nincs bennük isteni szó.” ...egy távoli nemzetet szabadítok rátok, ...lerombolja megerősített városaidat is, amelyekben annyira bízol.

Két rövid megjegyzés
... „Amint elhagytatok, hogy idegen isteneknek szolgáljatok a saját országotokban, ugyanúgy idegeneknek fogtok majd szolgálni olyan országban, amely nem a tiétek.”

Beszéd éhínség idején
... Én tettem a homokszegélyt a tenger határává; örök korlátul, amelyet nem hághat át soha. Háborognak ugyan habjai, de nem bírnak vele, hiába zúgnak hullámai, nem törnek át rajta. Ennek a népnek lázadó és dacos a szíve...

Ismét az ellenség betöréséről
Bizony, az én népem közt gonoszok is vannak, ... mit sem törődnek a joggal és az igazsággal. ... Borzalmas, rettenetes dolgok történnek ezen a földön: A próféták a hazugság nevében jövendölnek, a papok azt tanítják, ami nekik tetszik. És a népem kedvét leli benne. De mihez fogtok majd, ha eljön a vég? Közöm. A baj forrása mindig ez, egykor is, ma is. Nem akarják az emberek a világ létezését lehetővé tevő törvényeket, parancsokat. Akkor és ma egyaránt borzalmas, rettenetes dolgok történnek a földön. A türelmes Isten türelmének vége szakad, és átrajzolja a történelem kereteit. Ez pedig elég nagy kataklizma szokott lenni. Csak ismételhetem, a bűnök magukban hordják büntetésüket.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr808868182

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása