Mickey webnaplója

Véleményem a valóságról, annak egy-egy kiragadott darabkájáról. Főleg irodalomszeretetem, vallásom, kedvelt zenéim, saját élettapasztalataim lenyomatai ezek a rövid írások, amelyeket naponként megfogalmazok. Tehát egyfajta napló, füves könyv, önéletírás, (családi) eseménytár, benyomásaim laza szövésű összegzése mindarról, ami körülvesz. Reményeim szerint fotóimmal tarkítva.

Friss topikok

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korri... (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közös... (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!

Utolsó kommentek

  • exbikfic: Mielőbbi gyógyulást kívánok! (2024.02.14. 22:27) Hamvazószerda
  • exbikfic: Gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok! (2022.12.09. 23:35) Covid
  • esperanto: Az ablakon bestírol Azt hiszi a szeme fírol Nem fírol a szeme Bekrepált a spine ez így jobban rímel (2022.08.24. 11:10) Versek így meg úgy
  • Klára Enikő Ágnes Hegyi: Köszönöm, Miki, a megfelelő reakciót! Visszafogott, ember léptékű! Élatfogytiglan kell talán korrigálni az embereket és dolgokat - és magamat is persze. Minden jót! Klári (2022.04.06. 11:07) Ide figyelj...
  • exbikfic: Mick, idézgesd csak azokat az utcákat, neked (és remélem, másoknak is) való téma lesz most a közösben! :) (2022.02.21. 16:33) Járt utat járatlanért el ne hagyj!
  • Utolsó 20

2016.07.19. 10:19 emmausz

Széles a Duna, keskeny a partja

„Így van” – mondják ma mindenre unos-untalan. Mondom én is, mert tényleg megdobta a folyó vízállását a zöldár és az özönvízszerű esőzés. Amikor bepöfögött a BKK vízibusza, lefényképeztem két fa nyiladékában. Kellenek ezek a hajók, csak ne volnának ennyire elhanyagolt állapotban. Rozsda marja oldalukat, és nincs karbantartó, aki fehér festékkel eltüntetné a gusztustalanságokat. a fénykép mellé aláírást is költöttem-kotlottam.  
Felfelé
majd
lefelé
mozog a
rozoga
BKK-hajó.
A Duna partja olyan keskeny, hogy a bódétulajdonosoknak a partra vetett ülő és fekvőalkalmatosságok jó részét feljebb kellett vonszolnia, hogy el ne vigye őket az ár. A lecövekelt „bútorok” egy része vízben áll. Tapicskolnak a megbővült mederben a part menti fák, bokrok is.
Nemcsak a vízár magas.
A söröké is az.      
Ízelítő a Jeremiás 13. fejezetéből.
Az öv jelképe
Így szólt hozzám az Úr: „Menj, és vásárolj magadnak egy len-övet és kösd a derekadra! De vízbe ne mártsd.” ... menj el az Eufráteszhez, és rejtsd el ott egy sziklahasadékban... Hosszú idő elteltével újra szólt hozzám az Úr: „Kelj föl, menj el az Eufráteszhez és hozd el onnan az övet, amelyről megparancsoltam neked, hogy rejtsd ott el.” ... Az öv rothadt volt s teljesen hasznavehetetlen. Akkor az Úr ezeket a szavakat intézte hozzám: „... Így fogom megrothasztani Júda és Jeruzsálem mérhetetlen kevélységét. ... ahogy az öv az ember derekához simul, úgy csatoltam én is magamhoz Júda egész házát ..., de ők nem hallgattak rám.”

Az összetört boroskorsók
Mondd meg ennek a népnek: „Minden korsót borral töltenek meg.” És ha erre azt válaszolják: „Azt hiszed, nem tudjuk, hogy minden korsót borral töltenek meg?” – így felelj nekik: „Ezt mondja az Úr: ...én részegséggel töltöm meg ennek az országnak minden lakóját...egyiket a másikhoz ütöm apát és fiát ...

A Júdára váró fogság
... Ha nem hallgattok intő szómra, ...az Úr nyája fogságba kerül.

A Jojachinnak szóló fenyegetés
Mondd meg a királynak és az anyakirálynénak: Alázkodjatok meg, és üljetek veszteg, mert lehullott fejetekről dicsőséges koronátok! A Negeb városait már körülzárták, és nincs, aki megnyissa őket. Egész Júda fogságba kerül, fogságba jut mindenestül.

Figyelmeztetés a bűnbánattól idegenkedő Jeruzsálemhez
Emeld föl tekinteted, Jeruzsálem, és nézd, mint közelednek észak felől! ... Mérhetetlen gonoszságod miatt húzták le rólad a ruhát, azért bántalmaztak. ... vajon tudtok-e ti még jót tenni, amikor már úgy hozzászoktatok a rosszhoz? Szétszórlak benneteket, mint a pozdorját, ... – mondja az Úr. ...lerántom rólad a ruhát egészen az arcodig, és láthatóvá válik gyalázatod: házasságtöréseid, buja nyihogásod, és undok kicsapongásod. ... Jaj, neked, Jeruzsálem, hogy nem tudsz megtisztulni! ... Közöm. A Jeremiás használta képek hitelesek. A szövetség felrúgását a hasznavehetetlen, penészes öv jelképezi. Ez Úr haragját az összetört korsók. Jeremiás igaz könnyeket sír a nép nyakasságát tapasztalva. Hányszor éljük meg mi is a tyúkanyó tehetetlenségét, amikor az általa költött kiskacsák bemennek a tóba úszkálni. Tipródunk, mert nem hallgatnak ránk. Tipródunk, mert nem követik jó példánkat.       

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://emmausz.blog.hu/api/trackback/id/tr838900238

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása